Sunday , 28 April 2024

ΔΕΘ-Helexpo: Η 11η Artozyma μεγαλύτερη κατά 44% – Από 24-26 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη

Αύξηση εκθετών κατά 46% περιλαμβάνει η φετινή 11η ARTOZYMA με έτοιμα προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, τα οποία απευθύνονται – μεταξύ άλλων- σε δίκτυα διανομής, αλυσίδες σούπερ-μάρκετ και καφέ, ενώ συγκεντρώνει, μετά από απουσία στις τελευταίες διοργανώσεις, ορισμένες από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης. Πρόκειται για «μια έκθεση ψωμιού και γλυκού που συνδέονται άμεσα με την πόλη της Θεσσαλονίκης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΕΘ Τάσος Τζήκας.

Χωρίς την Detrop Boutique
Μεγαλύτερο χώρο σε ποσοστό 44% καταλαμβάνουν φέτος οι αρτοζαχαροπλάστες στην 11η Artozyma της ΔΕΘ -Helexpo, η οποία για πρώτη φορά μετά το 2016 θα διοργανωθεί χωρίς τη συνοδεία της Detrop Boutique στο διάστημα 24-26 Φεβρουαρίου 2024 στη Θεσσαλονίκη. Θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και αποτελεί το σημείο συνάντησης του κλάδου της αρτοζαχαροπλαστικής. Στην 11η Artozyma κατά 46% περισσότεροι θα είναι οι εκθέτες σε σχέση με το 2022. Φέτος συνολικά οι εκθέτες αγγίζουν τους 206, ενώ συμμετέχουν 19 άμεσοι ξένοι εκθέτες από 8 χώρες όπως Τουρκία, Βουλγαρία, Πολωνία, Ιταλία. Συγκεντρώνει επίσης 30 μεμονωμένους full hosted buyers από 12 χώρες αλλά και ομαδικές αποστολές επισκεπτών από τη Βόρεια Μακεδονία και τη Βουλγαρία με τον συνολικό αριθμό να ξεπερνά τους 100.

Γιορτή ψωμιού και γλυκού
«Ως μια γιορτή ψωμιού και γλυκού» χαρακτήρισε τη φετινή Artozyma ο πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, Μάριος Παπαδόπουλος, δηλώνοντας ότι «ένα από τα πιο εξαγώγιμα προϊόντα της Θεσσαλονίκης είναι το γλυκό. Γι’ αυτόν τον λόγο έχει κατατεθεί σχετικός φάκελος στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το τρίγωνο Πανοράματος και το κουλούρι Θεσσαλονίκης προκειμένου να χαρακτηριστούν Προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ). Απολαμβάνουμε γλυκά στη Θεσσαλονίκη που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες κοστίζουν ακριβά.», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Πολλές οι παράλληλες εκδηλώσεις
Στο πλαίσιο της ARTOZYMA θα διοργανωθεί πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, με το Bakery Lab και το πρόγραμμα παρουσιάσεων της Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας να βρίσκονται στο επίκεντρο, ενώ θα υλοποιηθούν και σεμινάρια του Ιταλού δεξιοτέχνη της υψηλής αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, Matteo Manuini, που θα έρθει στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, για να παρουσιάσει νέες τεχνικές για ζύμες φούρνου και ζαχαροπλαστείου. Στις εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης, συμπεριλαμβάνονται το 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, καθώς και το δημιουργικό εργαστήρι Pastry Lab, όπου εκλεκτοί και καταξιωμένοι σεφ της ζαχαροπλαστικής, θα φτιάξουν εμπνευσμένα γλυκά με νέες τεχνοτροπίες και πρωτότυπα υλικά.

Σεμινάρια και workshops
«Το ψωμί και το γλυκό είναι στο dna της Θεσσαλονίκης και αναμένουμε πολύ κόσμο και από τα Βαλκάνια», δήλωσε για την Artozyma ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Κυριάκος Ποζρικίδης. Οι επισκέπτες της διοργάνωσης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια και workshops, που αφορούν τις νέες τάσεις του κλάδου και την τεχνολογία τροφίμων. Όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις της ARTOZYMA και το σύνολο της ενημέρωσης για την Έκθεση μπορείτε να τα δείτε στη διεύθυνση: https://www.artozyma-expo.gr

*Ημέρες και ώρες: 24-26/2/2024, Σάββατο και Κυριακή 10.00 π.μ. -19.00 μ.μ., Δευτέρα 10.00 π.μ. -18.00 μ.μ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *