Friday , 19 April 2024

Δεν “ζεσταίνουν” την αγορά οι θερινές εκπτώσεις-Απογοητευτικός ο απολογισμός σε Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Βόλο

Δεν κατάφεραν να “ζεστάνουν” την παγωμένη αγορά της Θεσσαλονίκης – και όχι μόνο – οι θερινές εκπτώσεις παρά τα πολύ υψηλά ποσοστά των μειώσεων των τιμών, που κινούνται κατά κανόνα στο από 50%-60%, ενώ μικρή είναι και η αγοραστική κίνηση και από τους τουρίστες.

“Δεν κινείται η αγορά, δεν κάνουμε τίποτε”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης και θέτει το ερώτημα πώς γίνεται να πηγαίνει τόσο καλά η ελληνική οικονομία, όπως λέγεται, και το εμπόριο να μην πηγαίνει καλά.

“Οι πολίτες έχουν σταματήσει να είναι καταναλωτές και έχουν γίνει μόνο καταναλωτές ειδών πρώτης ανάγκης” και όσοι μπορούν να ξοδέψουν επιλέγουν να ξοδέψουν για να πάνε διακοπές και όχι για ψώνια προσθέτει ο πρόεδρος του ΕΣΘ, σύμφωνα με τον οποίον επίσης και οι τουρίστες που έρχονται στην πόλη είναι φειδωλοί στα έξοδά τους τόσο για ψώνια, όσο ακόμη και για φαγητό.

Περαιτέρω, ο πρόεδρος του ΕΣΘ προβλέπει έναν Σεπτέμβριο “τραγικό”, έναν Οκτώβριο “τραγικότερο” και έναν ακόμη χειρότερο Νοέμβριο.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, όπως λ.χ. στον Πειραιά και το Βόλο.

Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά κάνει λόγο για απογοητευτικά αποτελέσματα των θερινών εκπτώσεων, βάσει του απολογισμού των τριών πρώτων εβδομάδων, παρά τα ιδιαίτερα δελεαστικά ποσοστά των εκπτώσεων και τονίζει πως υπάρχει ανάγκη συνολικού σχεδίου διάσωσης του εμπορικού κόσμου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, σύμφωνα με δηλώσεις της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, οι θερινές εκπτώσεις δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν το βαρύ κλίμα της αγοράς παρά τις τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές και τις προσφορές, ενώ και ο τουρισμός φέτος το καλοκαίρι δεν  βοηθά στην εμπορική κίνηση, αλλά ξοδεύει μόνο στη διασκέδαση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *