Friday , 19 April 2024

Δημοσκόπηση της Interview: Το 55% διαφωνεί με το άνοιγμα των σχολείων

της Σ.Ξανθοπούλου

Διαφωνία σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων εκφράζει η πλειονότητα των πολιτών σύμφωνα με την έβδομη έρευνα COVID CONTROL που διενήργησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων-ερευνών Interview το χρονικό διάστημα 28-29 Απριλίου σε δείγμα 1300 ατόμων.

Συγκεκριμένα, το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων δεν βρίσκει σύμφωνο το 55% των ερωτηθέντων , ενώ το 41% συμφωνεί/μάλλον συμφωνεί και το 4% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Διχογνωμία προκύπτει στο θέμα του προστίμου των 150 ευρώ για την μη χρήση μάσκας όπου επιβάλλεται. Το 50% που θεωρεί υπερβολικό το πρόστιμο, αλλά την ίδια στιγμή το 48% το θεωρεί σωστό μιας και πρόκειται για την δημόσια υγεία, ενώ το 2% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Θετικά/μάλλον θετικά κρίνει το 79% των ερωτηθέντων την εμφάνιση του πρωθυπουργού στο διάγγελμα του για την σταδιακή άρση των περιορισμών, έναντι 17% που διατηρεί αρνητική/μάλλον αρνητική στάση, ενώ το 4% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Το 70% κρίνει ως εφαρμόσιμες τις λεπτομερείς οδηγίες που δόθηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς για την κυκλοφορία, το άνοιγμα της μικρής λιανικής, τις μετακινήσεις κλπ, έναντι του 23% που τις θεωρεί μη εφαρμόσιμες και του 7% που δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Στην ερώτηση: “Κατά την άποψη σας, πρόκειται για άρση μέτρων ή για επιβολή νέων και πιο επώδυνων;”, οι απαντήσεις είναι οι ακόλουθες: α) είναι άρση αναφέρει το 74%, β) είναι επιβολή νέων και πιο επώδυνων το 20% και γ) δεν γνωρίζει/δεν απαντά το 6%.

Σχετικά με την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το 40% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα γίνει αργότερα, το 27% θεωρεί ότι η οικονομία θα ανακάμψει το 2021 ενώ το 30% θεωρεί ότι η οικονομία θα ανακάμψει το 2022.

Τέλος, στην ερώτηση για το αν θα βοηθήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας οι ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν το 58% απαντά θετικά και το 36% αρνητικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *