Friday , 29 March 2024

Δημόσια διαβούλευση για τα “πασαλάκια” στους δρόμους ξεκινά ο δήμος Θεσσαλονίκης

Του Γ. Κατσιάνη

Δημόσια διαβούλευση με τους φορείς της πόλης, τους πολίτες και τα δημοτικά διαμερίσματα, ξεκινά ο δήμος Θεσσαλονίκης για το θέμα των διαχωριστικών των λωρίδων στους κεντρικούς δρόμους, τα γνωστά πασαλάκια.

Όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας, Σωκράτης Δημητριάδης, η διαδικασία των επαφών θα ξεκινήσει από την πρώτη δημοτική κοινότητα και έχει ως στόχο την καλύτερη κυκλοφορία των οχημάτων και των μέσων μαζικής μεταφοράς.

“Θα έρθουμε σε επικοινωνία με δημοτικά διαμερίσματα, τα οποία έχουν στα διοικητικά τους όρια, δρόμους με πασαλάκια για να δούμε και την άποψη των πολιτών και αφού εξετάσουμε όλα τα στοιχεία, να δούμε αν και εφόσον χρειάζεται να διορθωθούν κάποια σημεία”, δήλωσε ο κ. Δημητριάδης.

Στόχος της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης είναι η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των μέσων μαζικής μεταφοράς ενώ η πρωτοβουλία και η ανακίνηση του ζητήματος έχει αποκλειστικά βελτιωτικό χαρακτήρα.

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο ΕΕΘ, οι εκπρόσωποι των φορέων ζήτησαν να υπάρξουν αλλαγές και τροποποιήσεις στην χωροθέτηση των διαχωριστικών των λωρίδων (πασαλάκια), κάτι που δεσμεύθηκαν να εξετάσουν οι εκπρόσωποι του δήμου Θεσσαλονίκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *