Friday , 19 April 2024

Διαγωνισμός για την εγκατάσταση νέου σύστημα τηλεματικής στον ΟΑΣΘ, παραμονές εκλογών(!)-Τι καταγγέλλει ο βουλευτής ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου

Νέους «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς για τον ΟΑΣΘ, παραμονές των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, καταγγέλλει ο βουλευτής ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου.

Όπως τονίζει, στις 4 Ιουνίου, λίγες ημέρες μετά την διεξαγωγή των ευρωεκλογών, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Τηλεματική και Ενιαίο Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΟΣΕΘ), με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών  την Πέμπτη 4 Ιουλίου, τρεις ημέρες δηλαδή πριν τις εκλογές.

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να εγκαταστήσει νέο σύστημα τηλεματικής στον ΟΑΣΘ, την στιγμή που υπάρχει ήδη εδώ και 12 χρόνια, το οποίο σύμφωνα με τους εργαζόμενους λειτουργεί άψογα, παρόλο ότι δεν συντηρείται το τελευταίο διάστημα», τονίζει ο κ. Καράογλου και σημειώνει πως το ίδιο σύστημα τηλεματικής χρησιμοποιείται στον ΟΑΣΑ με πληρότητα 100%.

Επιπλέον, ο κ. Καράογλου αποδίδει την προκήρυξη του διαγωνισμού στην εξυπηρέτηση σκοπιμότητας, την στιγμή που όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, «το κόστος του συστήματος τηλεματικής που είναι εγκατεστημένο στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ κόστισε λιγότερο από 4 εκατ. ευρώ ενώ το νέο σύστημα προϋπολογίζεται στα 39 εκατ. ευρώ, με ΦΠΑ».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *