Friday , 29 March 2024

Διακοπές με κρατική επιδότηση 30 ευρώ την ημέρα για τον καθένα υπόσχεται ο «Τουρισμός για όλους»-Γιατί αντιδρούν οι τουριστικοί πράκτορες

Του Γ. Κατσιάνη

Την αντίδραση των τουριστικών πρακτόρων προκαλεί το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» που θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση προκειμένου να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα σε ξενοδοχεία και καταλύματα.

Όπως τονίζουν, η δυνατότητα που έχει ο κάθε δικαιούχος να επιλέξει απευθείας το κατάλυμα της αρεσκείας του για διακοπές, σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδος, αποκλείει τους επαγγελματίες του κλάδου από το πρόγραμμα.

«Με τη συμμετοχή μας, θα διασφαλίζαμε μεγαλύτερες εκπτώσεις στους πολίτες από τα 30 ευρώ την ημέρα που παρέχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα», δήλωσε ο τουριστικός πράκτορας, Στέφανος Χατζημανώλης και σημείωσε πως σε μια περίοδο όπου πλήττεται ο τουρισμός, «θα έπρεπε να υπάρξει καλύτερη μέριμνα για τους επαγγελματίες του κλάδου».

Δικαίωμα συμμετοχής στο «Τουρισμός για όλους» έχουν οι πολίτες με ατομικό εισόδημα ως και 16.000 ευρώ και οικογενειακό ως και 28.000 ευρώ ενώ οι διακοπές των τεσσάρων ημερών χρηματοδοτούνται με voucher των 120 ευρώ ανά άτομο.

«Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν προκρατήσεις, γεγονός που σημαίνει ότι φέτος το βάρος της τουριστικής δραστηριότητας θα το σηκώσουν οι Έλληνες», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Βύρων Θεολόγης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *