Tuesday , 23 April 2024

Διαστάσεις λαμβάνει το κίνημα «Κλειστό λόγω… διακοπών» από λογιστές και φοροτεχνικούς  

Του Γ. Κατσιάνη

Το παράδειγμα των λογιστών και φοροτεχνικών του νομού Χανίων να κατεβάσουν ρολά για 12 ημέρες, λόγω… διακοπών (Σε ποιο νομό λογιστές και φοροτεχνικοί κλείνουν μαζικά τα γραφεία τους για 12 ημέρες, λόγω… διακοπών;- Thesseconomy), αποφάσισαν να μιμηθούν συνάδελφοι τους σε άλλες δύο περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, η Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΕΛΦΕΕ) Χίου ανακοίνωσε χθες ότι τα λογιστικά γραφεία στο νομό θα παραμείνουν κλειστά  από τις 13 μέχρι και τις 20 Αυγούστου.

«Η παραπάνω βδομάδα ξεκούρασης κρίνεται επιβεβλημένη λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες συνεχούς και αδιάλειπτης εργασίας που βιώνουμε, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, τόσο οι ιδιοκτήτες των λογιστικών γραφείων όσο και οι υπάλληλοί τους», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΕΛΦΕΕ νομού Χίου.

Στο ίδιο μήκος και ο σύλλογος λογιστών φοροτεχνικών ελεύθερων επαγγελματιών Λασιθίου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι για το διάστημα 13-21 Αυγούστου θα παραμείνουν κλειστά όλα τα γραφεία στο νομό.

«Για το συγκεκριμένο διάστημα θα διεκπεραιώνονται μόνο έκτακτες εργασίες (προσλήψεις, αποχωρήσεις, απολύσεις) και αυτές μόνο εξ αποστάσεως. Καμία άλλη εργασία δεν θα διεκπεραιώνεται», τονίζεται, μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *