Friday , 19 April 2024

Διασώσεις 174 αλλοδαπών μεταναστών και προσφύγων μόνο χθες βράδυ και σήμερα τα ξημερώματα σε Μυτιλήνη, Σάμο και Αλεξανδρούπολη…

Ούτε πέντε, ούτε δέκα, ούτε είκοσι, αλλά συνολικά 174 αλλοδαπούς μετανάστες και πρόσφυγες εντόπισαν και διέσωσαν χθες βράδυ και σήμερα τα ξημερώματα το λιμενικό σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή και οι δυνάμεις της FRONTEX ανοιχτά της Μυτιλήνης, της Σάμου και της Αλεξανδρούπολης, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις. Οι ροές μεταναστών και προσφύγων, όπως αποδεικνύεται στην πράξη συνεχίζονται ακάθεκτες και εντεινόμενες.

Αναλυτικότερα:

-Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών που επέβαιναν σε μηχανοκίνητη λέμβο προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή Μυτιλήνης.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ο 27χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείου Μυτιλήνης

-Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα οκτώ (48) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019”, στη θαλάσσια περιοχή “ΧΑΡΑΜΙΔΑΣ” ν.Λέσβου.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ο 34χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

-Στον εντοπισμό και τη διάσωση άλλων σαράντα οκτώ (48) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή Σάμου.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος ν.Σάμου. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

-Τέλος, στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης. Και σε αυτήν την περίπτωση, προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *