Friday , 29 March 2024

Διδασκαλική Ομοσπονδία: “Να ενταχθούν και οι εκπαιδευτικοί στον εμβολιαστικό σχεδιασμό όπως οι υγειονομικοί”

Σοφία Ξανθοπούλου

“Ευτυχώς που μας ρωτάτε και επικοινωνείτε μαζί μας εσείς οι δημοσιογράφοι. Το υπουργείο δε μας ρώτησε ποτέ ούτε στο πρώτο ούτε στο δεύτερο λοκντάουν για το ποια είναι η άποψή μας και η εμπειρία μας” είπε ο ταμίας και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Μάνος Ανδρουλάκης μιλώντας στο thesseconomy.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι “βλέπουμε ότι οι ειδικοί είναι διχασμένοι ή διστακτικοί στο ζήτημα επαναλειτουργίας των σχολείων. Το κυρίαρχο για εμάς είναι να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια τηρώντας τους όρους δημόσιας υγείας. Έπρεπε να γίνουν τεστ στους εκπαιδευτικούς και πριν κλείσουν τα σχολεία και τώρα που θα αναμένεται να ανοίξουν. Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα και στους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών όπως έγινε με τους υγειονομικούς για να πούμε ότι μπορούμε να πάμε σε ασφαλές άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου”.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος καλεί το αρμόδιο Υπουργείο να εξετάσει τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα και να το εφαρμόσει εκεί που μπορεί.

“Την καθαριότητα και την αντισηψία τη θεωρούμε δεδομένη. Πρέπει τα πάντα να είναι στη θέση τους. Είναι λογικό να φοβούνται οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί. Να σας υπενθυμίσω ότι είχαμε απώλειες και εκπαιδευτικών” σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ζητά να ενταχθούν και οι εκπαιδευτικοί όπως και οι υγειονομικοί στον εμβολιαστικό σχεδιασμό.

Σχετικά με την εξ αποστάσεως διδασκαλία ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι “η τηλεκπαίδευση λειτούργησε αλλά δεν είναι πανάκεια. Για τα παιδιά του δημοτικού ειδικά η δια ζώσης διδασκαλία είναι αναντικατάστατη. Η τηλεκπαίδευση λειτούργησε χάρη στο φιλότιμο των δασκάλων και των γονέων αλλά έχει και αυτή τους περιορισμούς της”.

Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας είχε δεσμευτεί ότι θα εκπαιδεύσει τους εκπαιδευτικούς στην εξ αποστάσεως διδασκαλία τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά το πρόγραμμα το  υλοποιεί τώρα. “Αυτό δείχνει ότι το Υπουργείο είναι ανακόλουθο και πως όλα γίνονται στο πόδι” σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *