Thursday , 28 March 2024

Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης – Κατηγορείται για εξαγορά “κόκκινων” δανείων

Διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης, με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για επιχειρηματική δραστηριότητα του βουλευτή με εξαγορά «κόκκινων» δανείων, συγκεκριμένα ότι “ως ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού αγόρασε κόκκινα δάνεια ύψους 62 εκατ. ευρώ με μόλις 4,3 εκατ. ευρώ”.

Σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας, ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον βουλευτή και αυτές εδόθησαν μεν, αλλά δεν κρίθηκαν επαρκείς. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως “τέτοιες συμπεριφορές δεν χωρούν στην Ν.Δ.”.

“Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.” αναφέρεται σε¨τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *