Thursday , 28 March 2024

Διεκδικούν την  υπογραφή ΣΣΕ μετά από 13 χρόνια!

Του Γ. Κατσιάνη

Από το 2009 μέχρι και σήμερα δεν έχουν υπογράψει νέα συλλογική σύμβαση εργασίας (ΣΣΕ), παρά το γεγονός ότι εδώ και 13 χρόνια έχουν σηκώσει το βάρος της εφαρμογής εκατοντάδων ρυθμίσεων που θέσπισε η Πολιτεία για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων.

Ο λόγος για τους λογιστές-φοροτεχνικούς, οι οποίοι εκτός από την υπογραφή νέας ΣΣΕ διεκδικούν την ικανοποίηση σειράς αιτημάτων.

Με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ), ζητά την αύξηση του κατώτερου μισθού για τον νεοπροσλαμβανόμενο (912 ευρώ και 1.006,74 ευρώ ανάλογα το  κλιμάκιο), την καταβολή επιδομάτων πτυχίου, ξένης γλώσσας, Η/Υ, ισολογισμού, τακτικού και  φορολογικού ελέγχου, γάμου, τέκνων, μονογονεϊκής οικογένειας καθώς και αυξήσεις ανά διετία τουλάχιστον 3%-4%.

«Η μη ύπαρξη ΣΣΕ από το 2009 με ευθύνη  των εργοδοτών (που εκμεταλλεύονται όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο της Ε.Ε. και των προηγούμενων και της τωρινής κυβέρνησης), έφερε ατομικές συμβάσεις με όλο και χειρότερους  όρους και συνθήκες εργασίας», τονίζεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΠΟΛ και διεκδικεί την καθιέρωση 35ωρης εργασίας την εβδομάδα, 7 ώρες την ημέρα.

Στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής δράσης, έχουν προγραμματιστεί στάσεις εργασίας σε Αττική και Λάρισα ενώ στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στις εξήμισι το απόγευμα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *