Tuesday , 16 April 2024

Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: Εάν δεν προσέξουμε, την Ανοιξη θα μπορούσαμε φτάσουμε στους 10.000- 15.000 νεκρούς

”Η συζήτηση για την άρση των μέτρων θα πρέπει να ξεκινήσει τον Μάρτιο-Απρίλιο», τόνισε σε συνέντευξή του ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου,   Νικόλαος Καπραβέλος, ενώ παράλληλα  προειδοποίησε πως «εάν δεν προσέξουμε, την άνοιξη μπορούμε να φτάσουμε τους 10.000-15.000 νεκρούς». 

Ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι ακόμη και ο επιτρεπόμενος αριθμός των 9 ατόμων είναι επικίνδυνος και δεν θα πρέπει να γίνονται άσκοπες μετακινήσεις μεταξύ σπιτιών κατά τη διάρκεια των εορτών, διότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο και επικίνδυνο σημείο και η κινητικότητα θα αυξήσει τα κρούσματα και συνεπώς τους θανάτους, ενώ υπογράμμισε ότι  αυτή τη στιγμή τα «νούμερα στα νοσοκομεία είναι απαράδεκτα».

«Η τάση σταθεροποίησης είναι στον αριθμό διασωληνωμένων και των θανάτων. Αν κάποιος είναι ικανοποιημένος με 50-60 νεκρούς τη μέρα, με 3.000 νεκρούς τον Νοέμβριο, θα φτάσουμε στο τέλος της άνοιξης τους 10.000-15.000 νεκρούς. Πρέπει να δούμε έκρηξη θανάτων για να κλείσουμε πάλι την αγορά;», επεσήμανε ο κ. Καπραβέλος. 

Παράλληλα ανέφερε ότι οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες, ενώ σήμερα, όπως είπε, «ξεκινάμε μια μέρα γενικής εφημερίας με 130 ασθενείς στα τμήματα, πάνω από 40 διασωληνωμένους και τρία κρεβάτια ΜΕΘ». 

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε μια μητέρα 69 ετών που νοσηλευόταν σε ΜΕΘ, η οποία κατέληξε χθες μετά από μάχη  2-3 εβδομάδων, έχοντας διπλά της σε άλλη μονάδα το γιο της 37 ετών, διασωληνωμένο και σε κρίσιμη κατάσταση. 

Ταυτόχρονα, ο διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου, δήλωσε ότι είναι εκ διαμέτρου αντίθετος με το άνοιγμα ων εκκλησιών, αλλά και των σχολείων, επισημαίνοντας ότι τα παιδιά μπορεί να μη νοσούν, αλλά μεταδίδουν. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *