Friday , 29 March 2024

Διευθύνων Σύμβουλος της Cisco:«Θα είναι δύσκολο να επιβιώσει μια επιχείρηση αν δεν προσαρμοστεί στα νέα ψηφιακά δεδομένα»

Του Γ. Κατσιάνη

Την πεποίθηση ότι πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν αν δεν προσαρμοστούν στα νέα ψηφιακά δεδομένα, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Cisco για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Πορτογαλία, Αντώνης Τσιμπούκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην TV100, το ανώτατο στέλεχος της αμερικανικής εταιρίας τεχνολογίας τόνισε ότι η εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας, θα δώσει λύση στα μοντέρνα επιχειρηματικά μοντέλα που χρησιμοποιούνται. 

«Υπάρχουν μεγάλα κενά σε θέσεις και σε τεχνογνωσία. Με τις πιστοποιημένες ψηφιακές δεξιότητες, μπορείς να έχεις διέξοδο σε μια θέση εργασίας που έχει χαθεί», υπογράμμισε ο κ. Τσιμπούκης και σημείωσε πως ειδικότερα στην εκπαίδευση, «οι ψηφιακές δεξιότητες, θα είναι στην κορυφή της ατζέντας όλων μας».

«Υπάρχει πολύ καλό δυναμικό στη Θεσσαλονίκη. Έχουμε εκπλαγεί από το πόσο μεγάλη τεχνογνωσία και θέληση υπάρχει μέσα από spinoff και startups να συνεργαστούμε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Cisco και ανακοίνωσε ότι μέχρι σήμερα, έχουν υπογραφεί 20 συμφωνητικά συνεργασίας με διάφορους φορείς.

«Στόχος των συνεργειών είναι να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που τυχόν να προκύψουν στο μέλλον σε τομείς, όπως είναι το περιβάλλον, οι έξυπνες πόλεις και στην τηλειατρική», επεσήμανε ο κ. Τσιμπούκης.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού, λειτουργεί τάξη που παρέχει μαθήματα ψηφιακών δεξιοτήτων, στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Networking Academy’.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *