Thursday , 2 May 2024

Διεύρυνση του ωραρίου φορτοεκφορτώσεων και δημοτικά πάρκινγκ προτείνει η ΟΕΕΘ στο δήμο Θεσσαλονίκης

Του Γ. Κατσιάνη

Σειρά προτάσεων για το ωράριο φορτοεκφορτώσεων των καταστημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατέθεσε η ομοσπονδία επαγγελματιών και εμπόρων του νομού (ΟΕΕΘ) στον κεντρικό δήμο.

Ειδικότερα, με επιστολή της η ΟΕΕΘ προτείνει να διευρυνθεί το ωράριο των φορτοεκφορτώσεων έως τις 11 το πρωί και να αυξηθούν οι θέσεις της φορτοεκφόρτωσης. 

Επίσης, η Ομοσπονδία ζητάει να δημιουργηθούν δύο δημοτικοί χώροι στάθμευσης (parking) στα δυτικά και ανατολικά του κέντρου με ελάχιστο συμβολικό μίσθωμα, “έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι με τη χρήση ηλεκτρικών λεωφορείων από και προς το κέντρο, τα οποία θα μεταφέρουν τους πολίτες που θα σταθμεύουν στα parking και θα εισέρχονται, χωρίς να καταλαμβάνουν θέσεις parking μέσα στους δρόμους του κέντρου”.

Επιπλέον, μέσω της χρήσης της εφαρμογής THESi της ParkPal, η ΟΕΕΘ προτείνει στο δήμο Θεσσαλονίκης να επιτρέπεται η δωρεάν στάθμευση για λόγους φορτοεκφόρτωσης για χρονικό διάστημα έως και 20 λεπτά της ώρας.

“Με το πέρας του χρονικού ορίου και κατόπιν ελέγχου της δημοτικής αστυνομίας, να επιβάλλεται το ανώτατο σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. πρόστιμο”, τονίζει, μεταξύ άλλων στην επιστολή της η ΟΕΕΘ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *