Friday , 19 April 2024

Διοίκηση δήμου Θεσσαλονίκης : “Μηδενική ανοχή στην κακοποίηση γυναικών”

“Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει ξεκάθαρη θέση και στάση: Μηδενική ανοχή στη σεξουαλική κακοποίηση γυναικών” αναφέρει σε ανακοίνωσή της προς τα ΜΜΕ και προσθέτει ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, προετοιμάζει ανάλογα τηλεοπτικά spot στα δημοτικά ΜΜΕ στο πλαίσιο καμπάνιας ευαισθητοποίησης για το ζήτημα, ενώ διατηρεί δομή για τη φιλοξενία κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους. Οποιαδήποτε άλλη τοποθέτηση απηχεί προσωπικές απόψεις.

Υπενθυμίζεται ότι σε μια χυδαία τοποθέτηση, την ώρα που πολλά στόματα γυναικών βρήκαν το θάρρος να ανοίξουν και να πουν τη δικιά τους ιστορία, προχώρησε μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Αλεξίου, σχετικά με το θέμα σεξουαλικής κακοποίησης της Σοφίας Μπεκατώρου.

Σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Δήμητρα Αλεξίου αναρωτήθηκε πώς γίνεται γυναίκες που σε επαγγελματικά συνέδρια διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με άνδρες συναδέλφους, να καταλήγουν στο ίδιο δωμάτιο χωρίς τη θέλησή τους. Ανέφερε δε, «να δούμε την άλλη πλευρά του νομίσματος» και πως επιπλήττει τις γυναίκες που… εισβάλλουν σε δωμάτια ξενοδοχείων και ύστερα αποποιούνται τις ευθύνες.

Τα παραπάνω προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της αυτοδιοικητικής συλλογικότητας «Η πόλη Ανάποδα», που σε ανακοίνωσή της ζητά την παραίτηση της δημοτικής συμβούλου. «Απαιτούμε να πάρει τώρα θέση απέναντί της η παράταξη Ζέρβα. Η διοίκηση να στηρίξει να στηρίξει έμπρακτα και ουσιαστικά τις σχετικές δομές και υπηρεσίες του Δήμου» τονίζει «Η Πόλη Ανάποδα».

Εν τω μεταξύ με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αναστέλλεται οποιαδήποτε είδους χρηματοδότηση προς την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Επιπλέον, ξεκινά άμεσα ο έλεγχος στην ΕΙΟ από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας για τη νομιμότητα των συστημάτων και διαδικασιών διακυβέρνησης και οικονομικής λειτουργίας, με στόχο τον εντοπισμό τυχόν φαινομένων διαφθοράς, αδιαφανών διαδικασιών, κακοδιοίκησης, αναποτελεσματικότητας και παραβιάσεων της ακεραιότητας.

Την Τετάρτη το πρωί καλείται να καταθέσει στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών  Νίκου Στεφανάτου η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου για τις σοβαρές καταγγελίες που έχει διατυπώσει και προκάλεσαν την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Προϊσταμένης Εισαγγελίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *