Saturday , 20 April 2024

Διοικητής νοσοκομείου : “Δεν ήρθε χαρτί αναστολής. Δουλεύετε κανονικά. Δεν βγαίνει το πρόγραμμα! “

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, Πέτρος Κετικίδης, κατήγγειλε σήμερα μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και τη δημοσιογράφο Σοφία Ξανθοπούλου ότι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί σήμερα έπιασαν κανονικά δουλειά, παρά το μέτρο αναστολής εργασίας.

Όπως είπε ο κ. Κετικίδης “δεν υπάρχει αναστολή εργασίας. Στα προγράμματα εμφανίζονται τα ονόματα των συναδέλφων αλλά δεν έχουν υπογραφεί τα προγράμματα για ευνόητους λόγους. Πήγαμε το πρωί στον διοικητή του νοσοκομείου “Γεννηματάς” και μας είπε όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι δεν δουλεύουν και θα πάρουν χαρτί αλλά ούτε ο ίδιος είχε χαρτί. Πήγαμε στο γραφείο προσωπικού όπου επίσης μας είπε ότι δεν έχει αποσταλεί κανένα χαρτί και ο διοικητής μας είπε ότι οι συνάδελφοι μπορούν να πάνε σήμερα να εμβολιαστούν και δεν τρέχει και τίποτα όταν από σήμερα ισχύει ο νόμος της κυβέρνησης, ότι όποιος κάνει μονοδοσικό, έρχεται μετά από 14 ημέρες, ενώ όποιος κάνει τα άλλα μετά από 1,5 μήνα άρα η κυβέρνηση έχει αναστείλει αυτό που μόνη της ψήφισε!” τόνισε ο κ. Κετικίδης.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ “φαίνεται ότι στην ουσία έχει αναστείλει η κυβέρνηση αυτό που τόσο καιρό είχε εξαγγείλει και ψήφισε. Και βέβαια σε αναστολή καθηκόντων βρέθηκε και ο κ. Κοντοζαμάνης κυρίαρχα. Η κυβέρνηση φαίνεται ότι άρχισε να ταρακουνιέται γιατί δεν μπορεί να καλύψει τα κενά!”.

Χαρακτηριστικό είναι το ότι χθες νοσηλεύτρια του νοσοκομείου τηλεφώνησε στον διοικητή του νοσοκομείου ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ για να ενημερώσει ότι δεν θα πάει στη δουλειά και της είπε “δουλεύετε κανονικά, δεν βγαίνει το πρόγραμμα!”.

“Παρακολουθούμε όλη την κατάσταση και τη διαχειριζόμαστε. Καταλαβαίνετε ότι κατά βάση και εμείς αυτή τη στιγμή ενημερωνόμαστε” είπε ο νέος Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούσαν στην εφαρμογή του νόμου για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, πρόσθεσε: “Θα διαχειριστούμε όλα τα θέματα και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα λειτουργίας. Ο νόμος εφαρμόζεται και θα εφαρμοστεί. Όταν ενημερωθούμε θα είμαστε έτοιμοι να πούμε παραπάνω πράγματα”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *