Saturday , 20 April 2024

Διπλασιασμός των λουκέτων της εστίασης στη Θεσσαλονίκη το Φεβρουάριο-Πώς σχολιάζει η Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ τις χθεσινές εξαγγελίες Άδ.Γεωργιάδη για τον κλάδο

Θετικά χαιρετίζει η Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης τις χθεσινές εξαγγελίες του υπουργού Ανάπτυξης, κ.Γεωργιάδη, ότι αφενός θα υπάρξει νέο ειδικό πρόγραμμα στο ΕΣΠΑ για την εστίαση, αφετέρου ότι πλησιάζει η επαναλειτουργία της εστίασης και οι χώροι εκδηλώσεων, όπως τα κτήματα που τελούνται γάμοι και οι εταιρίες catering, θα ανοίξουν από τις αρχές Μαΐου και χαρακτηρίζει “αυτονόητη” την έναρξη λειτουργίας της υπόλοιπης εστίασης πριν τους χώρους εκδηλώσεων, σύμφωνα και με σχετικές κυβερνητικές δηλώσεις στο προηγούμενο διάστημα. Στο μεταξύ, πάντως, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της Ένωσης τα λουκέτα της εστίασης στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια του Φεβρουαρίου έχουν διπλασιαστεί σε σύγκριση με το σύνολο των λουκέτων όλο το 2020.

“Είναι τα μοναδικά αισιόδοξα πράγματα που ακούσαμε εδώ και μήνες”, τονίζει μιλώντας στο “Thesseconomy.gr” o γ.γ. της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης. Προσθέτει πάντως πως εφόσον η επαναλειτουργία των χώρων εκδηλώσεων σχεδιάζεται για αρχές Μαϊου και με δεδομένο ότι οι χώροι αυτοί έχουν άδειες ως κέντρα διασκέδασης, η υπόλοιπη εστίαση θα πρέπει να ανοίξει έναν μήνα πιο πριν, όπως είχε προαναγγείλει με παλαιότερες δηλώσεις του και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ότι η διασκέδαση θα ανοίξει γύρω στο Πάσχα.

Διπλασιασμός λουκέτων

Στο μεταξύ, τα λουκέτα του κλάδου της εστίασης στη Θεσσαλονίκη, όπως τονίζει ο κ.Επιτροπίδης, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με όσα είχαν σημειωθεί κατά τη διάρκεια του 2020, λόγω της αδυναμίας των επιχειρήσεων να καλύψουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου από τις ενισχύσεις της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5, η οποία είναι μειωμένη, ενώ και η ΔΕΗ από την πλευρά της προβαίνει σε αθρόες αφαιρέσεις ρολογιών, κάτι που όπως σημειώνει ο γ.γ. της Ένωσης δεν είχε κάνει στο πρώτο lockdown, αλλά πλέον φαίνεται πως ακολουθεί την ίδια τακτική με τους ιδιώτες παρόχους ενέργειας που έχουν προηγηθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης, λοιπόν, τα λουκέτα του κλάδου στην πόλη της Θεσσαλονίκης είναι τουλάχιστον 100 και πλέον αφορούν όλες τις περιοχές και όχι κυρίως το κέντρο, όπως συνέβαινε μέχρι το Δεκέμβριο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *