Friday , 19 April 2024

Διπλό “καμπανάκι” από Μ.Παγώνη και Αθ.Εξαδάχτυλο για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα

Το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σγτους εξωτερικούς χώρους άφησε σήμερα ανοιχτό η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ο ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας δτον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ήταν απαισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως “είμαστε πολύ κοντά στο να μην τα καταφέρουμε καλά το καλοκαίρι”.

«Η μάσκα θα γίνει υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους εάν αυξηθούν περαιτέρω τα κρούσματα, οι διασωληνώσεις και οι νοσηλείες στα νοσοκομεία», ανέφερε η κα.Παγώνη, ενώ έκρουσε κώδωνα κινδύνου για την ανεπάρκεια μασκών στη χώρα εάν καταστεί υποχρεωτική η χρήση της στα σχολεία, καθώς θα πρέπει να υπάρχουν αρκετές, γιατί όταν μιλάει κανείς, οι μάσκες υγροποιούνται και θα πρέπει να αλλάζονται συχνά.

Από την πλευρά τουο κ.Εξαδάχτυλος έκρουσε κώδωνα κινδύνου για τις μάσκες με φίλτρο, καθώς – όπως επισήμανε, προστατεύουν αυτόν που την φορά, όχι όμως και τους γύρω του, καθώς αν έχει τον ιό, τον διασπείρει, αλλά και για τις ασπίδες, για τις οποίες τόνισε πως δεν αντικαθιστούν τις μάσκες και δεν παρέχουν ασφάλεια. «Οι κάθετες για παράδειγμα βοηθούν στην περίπτωση που κάποιος που εργάζεται σε μια κουζίνα ταχυφαγείου. Οι άλλες που στηρίζονται στο πηγούνι είναι… διακοσμητικές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *