Wednesday , 24 April 2024

Δραματική η κατάσταση ξανά στην Αττική – Παραμένουν στις φλόγες Ηλεία και Εύβοια – Καίγονται σπίτια και στη Φωκίδα, εκκενώνονται χωριά και οικισμοί

Δραματική είναι η κατάσταση τόσο στην Αττική, λόγω της αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη σε τρία μέτωπα, όσο και στην Ηλεία και την Εύβοια όπου καίγονται σπίτια, όπως και στη Φωκίδα όπου ξέσπασε σήμερα επίσης πυρκαγιά.

Αττική

Στην Αττική δόθηκε στις 2:30 το μεσημέρι εντολή εκκένωσης της Ιπποκράτειου Πολιτείας, ενώ λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα ζητήθηκε επίσης η εκκένωση του Κρυονερίου, των Αφιδνών και του Κοκκινόβραχου. Στη Δροσοπηγή, στο μεταξύ, καίγονται σπίτια και σύμφωνα με πληροφορίες τηλεοπτικών σταθμών υπάρχουν εγκλωβισμένοι κάτοικοι. Σπίτια – σύμφωνα με πληροφορίες – καίγονται ήδη επίσης στο Κρυονέρι.

Συμφωνα με νεότερες δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Βασίλη Κόκκαλη, καίγονται επιχειρήσεις στις Αφίδνες, ενώ η φωτιά κατευθύνεται προς Άγιο Στέφανο.

Κλειστοί είναι αρκετοί δρόμοι λόγω της φωτιάς. Συγκεκριμένα :

– Τατοϊου από την συμβολή της με την οδό Ερυθραίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη

– Μουσών από την οδό Ορφέως 

– Τατοϊου από το ύψος της νότιας πύλης αεροδρομίου 

– Τατοϊου από το ύψος του ιερού ναού Απόστολου Πέτρου και Παύλου

– Λεωφορος Κρυονερίου από την οδό λευκής

– ΕΟ Μαλακάσας σκάλας Ωρωπού από την οδό ανεξαρτησίας 

– Ανισόπεδος κόμβος Κρυονερίου – οδός Μακεδονίας 

– Ανισόπεδος κόμβος Κρυονερίου – ίδια Τυρταιας

– Αγίου Μερκουρίου από την οδό Αγίας Τριάδος 

– ανώνυμη οδός από την περιοχή Σφενδάλη προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την τροχαία υπάρχει αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ Κύμης από οδό Ορτανσίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη.

Ηλεία

Πολλαπλά μέτωπα φωτιάς απειλούν χωριά και κατοικίες και στην Ηλεία. Μάλιστα, στο χωριό Κλάδεος στην Αρχαία Ολυμπία, σύμφωνα με δήλωση κατοίκου στον τηλεοπτικό σταθμό Open υπάρχουν εγκλωβισμένοι ηλικιωμένοι και μητέρες με παιδιά. Σύμφωνα, επίσης, με δηλώσεις του Δημάρχου Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, εντοπίστηκε από συστήματα παρακολούθησης, άτομο με μηχανάκι, το οποίο όπου σταματούσε μετά από λίγο φούντωνε φωτιά, ενώ σύμφωνα με κατοίκους του χωριού Λάλα υπάρχει ένας αγνούμενος άνδρας στο κοντινό χωριό Πεύκες.

Εύβοια

Σε τρία μέτωπα κινείται η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια. Στο δυτικό μέτωπο οι φλόγες κινούνται ανεξέλεγκτα και οι προσπάθειες των πυροσβεστών να τις σταματήσουν μέσα στα διάφορα ρέματα δεν απέδωσαν.

Η φωτιά έχει φτάσει στα 200 μέτρα από το χωριό Κουρκουλοί, όπου έχουν ανασυνταχθεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που προσπαθούν να την ανακόψουν, ενώ έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των χωριών και οικισμών του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγ. Άννας, αλλά στην παραλιακή ζώνη της Αγίας Άννας ορισμένοι παραθεριστές δεν αποχωρούν και περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η πυρκαγιά, καθώς η απόσταση της παραλιακής ζώνης από το μέτωπό της φωτιάς είναι περίπου στα 4 χιλιόμετρα.

Φωκίδα

Σε μήκος 6 χλμ. εκτείνεται το πύρινο μέτωπο στα χωριά Ελαία και Καλλιθέα Φωκίδας που εκκενώθηκαν και έχουν καεί σπίτια (σ.σ. και στα δυο χωριά), σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, Γιώργο Δελμούζο, και τώρα ισχυροί άνεμοι την οδηγούν νότια προς τον Άγιο Σπυρίδωνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *