Friday , 29 March 2024

Δρόσος Τσαβλής : “Εμβολίασα συγγενείς μου για να μην χαθεί καμία δόση”

Στην αποκάλυψη ότι για τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ που διενεργούν τους εμβολιασμούς δεν προβλέπεται ύπαρξη λίστας για να μην χάνονται εμβόλια προχώρησε ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και πνευμονολόγος, Δρόσος Τσαβλής κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου προς δημοσιογράφους, με αφορμή το θέμα των εμβολιασμών εκτός σειράς που έγιναν σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε ιδρύματα της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τσαβλής, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι λειτούργησε ως γιατρός και σχολίασε χαρακτηριστικά:“Δεν βλέπω πουθενά την ανηθικότητα, πουθενά την παρανομία, όταν καλούμε από το Υπουργείο Υγείας και από τον ΕΟΔΥ να μην χαθεί καμία δόση εμβολίου” είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά ο κ. Τσαβλής δήλωσε ότι “παραβρέθηκα στον εμβολιασμό ως πνευμονολόγος για την περίπτωση που θα εμφανιζόταν κάποια παρενέργεια στους εμβολιαζόμενους. Το κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μας ενημέρωσε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας γύρω στις 16:00 αφού είχαν εμβολιαστεί όλοι οι εγγεγραμμένοι στη λίστα. Μας ενημέρωσαν ότι υπήρχαν 17 αδιάθετα εμβόλια από τη λίστα των εμβολιαζομένων”.

Όταν ρωτήθηκε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αν εφαρμόζεται η εγκύκλιος από 18/1/21 που αφορά στην ύπαρξη συμπληρωματικής λίστας ενημερωθήκαμε ότι δεν υπήρχε και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. “Ειδοποιήθηκαν άτομα τα οποία θα μπορούσαν εντός της επόμενης μισής ώρας να παραβρεθούν στο ίδρυμα Άγιος Παντελεήμονας κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Παρά τις προσπάθειες 5 από τα 17 εμβόλια πετάχτηκαν στα σκουπίδια» τόνισε ο κ. Τσαβλής.

Όταν ρωτήθηκε αν μέσα στα άτομα που εμβολιάστηκαν βρίσκονται συγγενικά του πρόσωπα απάντησε: “Καλέσαμε πρώτα υγειονομικούς οι οποίοι είπαν ότι θα περιμένουν τη σειρά τους διότι δεν θα ερχόντουσαν άμεσα εκεί λόγω των καιρικών συνθηκών. Καταλήξαμε μετά από προσπάθειες και αφού εμβολιάσαμε και κάποιους από τους συνοδούς εργαζομένων σε συγγενικά μας πρόσωπα. Εμβολίασα δύο συγγενικά μου πρόσωπα ηλικίας 78 και 48 ετών”.

Ο κ. Τσαβλής σημείωσε επίσης τα εξής : “Θεωρώ ότι ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης ήθελε να απαλλαγεί από την παρουσία μου στο δημαρχιακό μέγαρο. Δεν γνωρίζω τον λόγο είναι άγνωστος, μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο. Ήμουν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, και τον ενάμιση χρόνο, δεν ήμουνα πρόεδρος της παράταξης του  δημάρχου, αγκάλιασα την αντιπολίτευση, αγκάλιασα την συμπολίτευση. Θεωρώ ότι ήμουν δίκαιος και άφηνα χρόνο να μιλάει ο καθένας και ίσως αυτό ενόχλησε, μπορεί να ενόχλησε και ότι τον χρόνο αυτό που πέρασε στην πανδημία ξετυλίχτηκε η επιστημονική μου ιδιότητα και κάλυψα πάρα πολύ τον δήμο, με αποτέλεσμα να προβληθώ πολύ και ίσως αυτό να ενόχλησε”.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα των προσώπων που εμβολιάστηκαν παρατύπως βρίσκονται η μητέρα και ο αδερφός του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, του οποίου την παραίτηση ζήτησε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Για το θέμα είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *