Friday , 29 March 2024

Δυσάρεστη εξέλιξη σε χριστουγεννιάτικη ορειβασία στον Όλυμπο – Αγωνία για την επιβίωση ορειβάτη

Δυσάρεστη εξέλιξη είχε η χριστουγεννιάτικη ορειβασία στον Όλυμπο για τον έναν από τους δύο φίλους ορειβάτες που έφτασαν μέχρι τη βάση Λουκιού στο Μύτικα και στη συνέχεια χωρίστηκαν, καθώς εντοπίστηκε σε δύσβατο σημείο χωρίς τις αισθήσεις του και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ προσπαθεί να τον πλησιάσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) Θεσσαλονίκης οι δύο ορειβάτες ήταν στη βάση Λουκιού στο Μύτικα σε 2.700 μέτρα ύψος. Ο ένας εκ των δύο αποφάσισε να συνεχίσει για την κορυφή, ενώ ο δεύτερος δήλωσε ότι θα τον περιμένει στο ίδιο σημείο να γυρίσει, κάτι όμως που όπως φαίνεται δεν τήρησε, καθώς όταν επέστρεψε ο πρώτος από την κορυφή δεν τον βρήκε, άρχισε να τον αναζητά και έστειλε σήμα ότι αγνοείται.

Τελικά, μετά από πολύωρη κατάβαση σε δύσκολη περιοχή με παγωμένο χιόνι, όπου σύμφωνα με την ΕΟΔ Θεσσαλονίκης συμβαίνουν πολλά ατυχήματα, κατάφερε να εντοπίσει τον φίλο του αναίσθητο και ειδοποίησε τις αρχές.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε σχετικά: «Στις 13.40 η ΕΟΔ έλαβε κλήση ανάγκης μέσω ασυρμάτου από ορειβάτη που ανέφερε ότι αγνοούνταν ο φίλος του στη θέση Ζωνάρια στη βάση του Λουκιού του Μύτικα. ‘Αμεσα ενημερώσαμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ο ορειβάτης ξεκίνησε την έρευνα για το φίλο του. Στη διάρκεια της έρευνας, εντόπισε αρχικά το πιολέ του και στη συνέχεια τον ίδιο, χωρίς όμως να υπάρχει δυνατότητα να τον πλησιάσει, καθώς το σημείο είναι πολύ απόκρημνο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *