Saturday , 20 April 2024

Σπίτια χαρίζει ο ΟΑΕΔ

Τη δυνατότητα σε χιλιάδες οικογένειες να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι και μάλιστα, δωρεάν, δίνει ο ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι της κοινωνικής παροχής θα είναι πολίτες με έντονες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες που στερούνται κατοικίας.

Πρόκειται, δηλαδή για ανθρώπους που έχουν χαμηλό καθαρό οικογενειακό εισόδημα ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, στους οποίους θα παραχωρηθούν κατοικίες που αγοράστηκαν από τον τέως Ο.Ε.Κ. και εξακολουθούν να παραμένουν κενές και αδιάθετες.

«Ο ΟΑΕΔ, ως καθολικός διάδοχος του ΟΕΚ έχει η δυνατότητα και την υποχρέωση να παραχωρεί μεμονωμένες κατοικίες (κενές και αδιάθετες) που διαθέτει διάσπαρτες στην ελληνική επικράτεια, οι οποίες έχουν αποκτηθεί παλαιότερα στο πλαίσιο προγραμμάτων Αγοράς Διαμερισμάτων (ΠΑΚΑΔΙ) ή κατασκευαστικών προγραμμάτων, έπειτα από διαδικασία απογραφής και κλήρωσης μεταξύ δικαιούχων», τονίζεται, μεταξύ σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ.

Επιπλέον, σημειώνεται πως ο οργανισμός μπορεί «να εκδίδει προσωρινούς τίτλους χρήσης ή οριστικούς τίτλους μεταβίβασης κυριότητας των κατοικιών αυτών».

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Εργασίας η απόφαση που θα ορίζει τα κριτήρια των δικαιούχων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *