Tuesday , 16 April 2024

Δόμνα Μιχαηλίδου: “Λάθος διατύπωση η δήλωση περί απόλυσης εργαζόμενων λόγω μη εμβολιασμού”

Σε δική της λαθεμένη διατύπωση απέδωσε η Υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου την αναστάτωση που προκλήθηκε σχετικά με την απόλυση των εργαζομένων που θα επιμείνουν στην άρνησή τους να εμβολιαστούν στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Όπως είπε η ίδια μιλώντας στο OPEN “η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις, ήταν λάθος. Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού, με απόλυση” σημείωσε.

Σημειωτέον ότι στην πρωινή εκπομπή του Οpen η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε: «Όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν μετά από κάποιο διάστημα θα απολυθούν (…) Μετά από κάποιο διάστημα, ένα μήνα, μετά την αναστολή σύμβασης και δεν έχει κάνει το εμβόλιο να υπάρχει το περιθώριο να απολυθεί…’. Η υφυπουργός Εργασίας αναφερόταν σε εργαζόμενους δομών πρόνοιας και φροντίδας ηλικιωμένων και δεν διευκρίνισε εάν αυτό θα ισχύει και για τους υγειονομικούς. Εδώ και ενάμιση χρόνο είμαστε κοντά στις δομές. Οι περισσότερες μονάδες διοικήσεις και εργαζόμενοι έχουν βάλει πλάτη. Στις δημόσιες δομές έχει εμβολιαστεί μόλις το 43%”, είπε και πρόσθεσε: “Όταν ο εργοδότης δει ότι μέχρι τις 16 δεν έχει εμβολιαστεί ο εργαζόμενος στη δομή του δεν μπορεί να προσέρχεται”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *