Friday , 29 March 2024

Δύο αστυνομικοί εμπλέκονται σε κύκλωμα με ηλεκτρονικές απάτες!

Πέντε άτομα, ανάμεσα τους και δύο εν ενεργεία αστυνομικοί από τη Λαμία και τη Θεσσαλονίκη, είχαν συστήσει κύκλωμα που αγόραζε μέσα από τη «μαύρη αγορά» (γνωστό και ως «μαύρο ίντερνετ») κλεμμένους κωδικούς και ΙΒΑΝ τραπεζικών λογαριασμών ιδιωτών και στη συνέχεια προχωρούσαν σε υπέρογκες ηλεκτρονικές αγορές ή πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ για τους ίδιους, είτε «πελάτες» από τους οποίους εισέπρατταν «προμήθεια» για τη «διευκόλυνση» που τους έκαναν !

Οι επωφελούμενοι από την διαδικτυακή απάτη υπολογίζεται ότι ήταν περισσότεροι από 100, ενώ τα κέρδη της εγκληματικής ομάδας υπολογίζονται σε τουλάχιστον 200.000 ευρώ. 

Η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε στις αρχές του 2019 κατόπιν εγκλήσεων που υπέβαλαν ιδιώτες-θύματα αλλά και ένα τραπεζικό ίδρυμα.

Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης που τους απήγγειλε κατά περίπτωση κατηγορίες για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη μέσω υπολογιστή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση (οι δύο πράξεις σε βαθμό κακουργήματος), απάτη σε βαθμό πλημμελήματος, παράνομη πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα κ.ά.

Κατόπιν παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ειδικό ανακριτή, απ’ όπου πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την επόμενη εβδομάδα. Μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *