Thursday , 25 April 2024

Δύο εκατ. φορολογούμενοι(!) δεν υπέβαλλαν φορολογική δήλωση,12 ημέρες πριν να εκπνεύσει η προθεσμία

Του Γ. Κατσιάνη

Σε αγώνα δρόμου θα πρέπει να επιδοθούν το επόμενο χρονικό διάστημα,λογιστές και φοροτεχνικοί, προκειμένου να προλάβουν την καταληπτική προθεσμία της 29ης Ιουλίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Ο λόγος είναι ότι το 30% των φορολογουμένων δεν έχει υποβάλλει μέχρι σήμερα δήλωση για τα εισοδήματα του 2019, γεγονός που σημαίνει ότι τις επόμενες 12 ημέρες, το taxisnet θα πρέπει να δεχθεί κατά μέσο όρο, καθημερινά 166.000 δηλώσεις.

“Θεωρούμε ότι είναι ασφυκτικό το χρονικό διάστημα που υπολείπεται για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Θεωρώ ότι ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Βεσυρόπουλος θα πρέπει να δώσει παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου”, δήλωσε ο φοροτεχνικός, Θεόδωρος Σιώζιος.

Αν και το υπουργείο Οικονομικών τηρεί σιγή “ιχθύος” σχετικά με το ενδεχόμενο της παράτασης των φορολογικών δηλώσεων, δεδομένη θεωρείται η αλλαγή στον τρόπο αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος από τις τρεις διμηνιαίες,στις οκτώ μηνιαίες δόσεις.

Την ίδια ώρα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες ζητούν από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να δοθούν παρατάσεις, τόσο για τις φορολογικές δηλώσεις,όσο και για την αναβάθμιση του φορολογικού τους μηχανισμού.

“Δεν υπάρχει σταθερό οικονομικό περιβάλλον που να λειτουργεί με παρατάσεις προθεσμιών”, σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Μάριος Παπαδόπουλος.

Να σημειωθεί ότι τέτοια εποχή είχαν υποβληθεί συνολικά 5 εκατ. φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο 6,5 εκατ. φορολογουμένων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *