Thursday , 18 April 2024

Δύο κρούσματα της υποπαραλλαγής Όμικρον-2 στην Ελλάδα – Ψυχραιμία συνιστούν οι ειδικοί

Δύο κρούσματα της υποπαραλλαγής Όμικρον 2 εντοπίστηκαν στη χώρα μας, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες. Τα εν λόγω δυο κρούσματα εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και ο ΕΟΔΥ αναμένεται να δώσει αναλυτικότερα στοιχεία εντός της ηγμέρας.

Στο μεταξύ, στη Βρετανία έχουν ήδη εντοπιστεί περισσότερα από 53 κρούσματα της συγκεκριμένης υποπαραλλαγής της Όμικρον, την οποία οι επιστήμονες ονομάζουν και “BA2”, ενώ πάνω από 20 κρούσματα είναι καταγεγραμμένα και στο Ισραήλ και ανν και ακόμη τα στοιχεία που είναι γνωστά για την Όμικρον 2 είναι πολύ λίγα, οι πρώτες ενδείξεις τη φέρουν να είναι πιο μεταδοτική και από την αρχική μετάλλαξη.  

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ για την Όμικρον 2 ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Γιάννης Πρασσάς, συνέστησε ψυχραιμία και τόνισ εότι δεν χρειάζεται πανικός, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη τα στοιχεία που να δείχνουν πόσο σημαντική είναι και τι ρόλο θα παίξει.

Επίσης σημείωσε πως – αν και δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα – φαίνεται «παράθυρο» κανονικότητας μετά το κύμα της Όμικρον γιατί πλέον οι δεξαμενές του ανοσιακά «παρθένου» πληθυσμού στην κοινότητα θα είναι πάρα πολύ μικρές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *