Thursday , 28 March 2024

“Δύο μέτρα και δύο σταθμά” στην είσοδο επαγγελματιών σε υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ, χωρίς ραντεβού, καταγγέλλουν οι λογιστές-φοροτεχνικοί

Του Γ. Κατσιάνη

Την έντονη αντίδραση συλλόγων οικονομολόγων λογιστών-φοροτεχνικών προκάλεσε η άρνηση υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ να επιτρέψουν σε επαγγελματίες του κλάδου την είσοδο τους σε υποκατάστημα, χωρίς ραντεβού.

Με κοινή τους επιστολή προς τον διοικητή του e-ΕΦΚΑ και τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δέκα σύλλογοι της χώρας τονίζουν ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο 102725/23-3-2021, “λογιστές / φοροτεχνικοί ως εκπρόσωποι του συναλλασσόμενου κοινού που σκοπό έχουν την εξυπηρέτηση αιτημάτων τους, χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται”.  

“Παρά το γεγονός ότι η εγκύκλιος (σ.σ. 416724-13/09/2022) διευκρινίζει τη δυνατότητα εισόδου βάσει ιδιότητας άλλου επιστημονικού επαγγέλματος – συγκεκριμένα αποσαφηνίζει ότι η είσοδος επιτρέπεται στους έχοντες την επαγγελματική ταυτότητα δικηγόρου και όχι στους ασκούμενους ή τους υπαλλήλους δικηγορικών γραφείων, όπως δηλαδή προβλέπεται και για τον δικό μας Κλάδο – στελέχη της Υπηρεσίας σας ενημέρωσαν προφορικώς τους συναδέλφους μας ότι η παρούσα αναιρεί (!!!) οποιαδήποτε άλλη προηγούμενη εγκύκλιο και συνεπώς, αφαιρεί το δικαίωμα εισόδου χωρίς ραντεβού στον αδειοδοτημένο Οικονομολόγο Λογιστή -Φοροτεχνικό”, υπογραμμίζεται στη σχετική επιστολή των συλλόγων του κλάδου και ζητούν να υπάρξει άμεση επιβεβαίωση της ισχύος της 102725/23-3-2021.

“Φανταζόμαστε ότι δεν υπάρχει επιθυμία διαφορετικής αντιμετώπισης και διακρίσεων από την Πολιτεία σε ομοειδή επιστημονικά επαγγέλματα”, καταλήγει η σχετική επιστολή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *