Friday , 19 April 2024

Δύο νέα περιστατικά φρικτής κακοποίησης αδέσποτων σκυλιών σε Ημαθία και Κοζάνη

Τελειωμό δεν έχουν τα περιστατικά εξωφρενικής βίας σε βάρος κατοικιδίων ζώων, αδέσποτων αλλά ενίοτε και δεσποζόμενων, όχι μόνο στην Κρήτη, που από τον αριθμό των κρουσμάτων – τουλάχιστον όσων έρχονται στη δημοσιότητα – φαίνεται να “πρωταγωνιστεί” στην κακοποίηση τρων αδέσποτων ή την Ξάνθη, όπου επίσης το τελευταίο διάστημα έχουν έρθει στο προσκήνιο δύο φρικιαστικά περιστατικά, αλλά και στη Μακεδονία, όπου γνωστοποιήθηκαν δυο νέες τέτοιες περιπτώσεις μόλις τις τελευταίες ώρες.

Νεκρός σύμφωνα με αναρτήσεις ζωόφιλων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρέθηκε χθες το απόγευμα στο 1ο χλμ. της οδού Αλεξάνδρειας Βέροιας σκύλος που είχε δεμένο με σχοινί τα πίσω πόδια του, γεγονός που δείχνει ότι κάποιος προφανώς το είχε δέσει και το έσερνε με κάποιο όχημα και τελικά – όπως ήταν αναμενόμενο – ξεψύχησε.

Αγανακτισμένη είναι επίσης η τοπική κοινωνία στο Τρανόβαλτο Κοζάνης, όπου τις τελευταίες ημέρες ένας κάτοικος του χωριού, που σύμφωνα με τους συντοπίτες του – όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης -έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για κακοποίηση ζώων αλλά αφέθηκε ελεύθερος έβγαλε το μάτι ενός αδέσποτου με μαχαίρι και στη συνέχεια το έκοψε κομματάκια με τσεκούρι και το εξαφάνισε.

Μπροστά στο περιστατικό φέρονται να ήταν εκτός από ενήλικες και μικρά παιδιά. Κάποιοι εξ αυτών φέρονται να έκαναν καταγγελία στην αστυνομία αλλά χωρίς να δηλώσουν το όνομά τους, επειδή φοβούνται τον δράστη.

Η αστυνομία, όπως ήταν αναμενόμενο, τους ζήτησε να κάνουν επώνυμη καταγγελία. O δράστης φέρεται να είναι συνταξιούχος και να κυκλοφορεί με μαχαίρια στο χωριό, όπως επίσης και να απειλεί να και έχει σκοτώσει στο παρελθόν και άλλα σκυλιά και να απειλεί επίσης ότι θα κάψει όλο το χωριό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *