Sunday , 5 May 2024

Δώδεκα χρόνια(!) αναμονή για την απονομή ξίφους σε αξιωματικούς, απόφοιτους της ΣΜΥ

Του Γ. Κατσιάνη

Στο…περίμενε εδώ και 12 χρόνια(!) βρίσκονται απόφοιτοι της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) που προήχθησαν σε αξιωματικούς για να λάβουν το ξίφος τους.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, μόνιμος υπαξιωματικός που αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του υπολοχαγού, το 2011, δεν έχει λάβει ακόμα το ξίφος του!

Το ζήτημα έφερε στην επιφάνεια ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ), ο οποίος με έγγραφα του προς την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ζητά να αποκατασταθεί η αδικία και να χορηγηθούν τα ξίφη σε μέλη του απόφοιτους ΣΜΥ που έλαβαν τον βαθμό του ανθυπολοχαγού.

“Η αδυναμία απονομής του δικαιούμενου ξίφους, απαξιώνει το έργο και την ιστορική διαδρομή όλων των συναδέλφων που εργάστηκαν αδιάκοπα επί 19 και πλέον έτη για να εξελιχθούν στο βαθμό του ανθυπολοχαγού και να ενταχθούν στις τάξεις των αξιωματικών. Το γεγονός επίσης, της μη εύρυθμης απονομής ξιφών σε απόφοιτους συγκεκριμένων Παραγωγικών Σχολών (ΑΣΣΥ) συνιστά δυσμενή διακριτική μεταχείριση εις βάρος των αξιωματικών προέλευσης από ΣΜΥ, μιας ιστορικής σχολής, πολλοί απόφοιτοι της οποίας έχουν πολεμήσει και έχουν διακριθεί για τον ηρωισμό τους στα πεδία των μαχών για το ύψιστο ιδανικό της πατρίδας”, τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο ΣΑΣΜΥ.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του thesseconomy,gr, το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) προτίθεται να προχωρήσει τον Μάϊο στην απονομή ξιφών σε εν ενεργεία αξιωματικούς, απόφοιτους της ΣΜΥ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *