Thursday , 28 March 2024

«Δώρο» 7 εκατ. ευρώ της κυβέρνησης στο δήμο Θεσσαλονίκης

Με το ποσό των 7 εκατ. ευρώ θα ενισχυθεί ο δήμος Θεσσαλονίκης για να εξοφλήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ιδιώτες.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα. 

«Δίνουμε τέλος στο καθεστώς των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δήμου Θεσσαλονίκης προς ιδιώτες», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.              

Επιπλέον, ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε «εμβληματικό έργο» για τη Θεσσαλονίκη την αναβάθμιση των στάβλων Παπάφη, λέγοντας πως θα βοηθήσει πολύ στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην εν λόγω περιοχή.                                   

Σχετικά με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι, για πρώτη φορά στην ιστορία, μετέχουν εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) κι έτσι οι αποφάσεις για το ποια έργα θα ενταχθούν, θα ληφθούν μαζί με την αυτοδιοίκηση ύστερα από εξαντλητικό διάλογο.                                   

Για εξαιρετική συνεργασία με τον κ. Θεοδωρικάκο και την κυβέρνηση, έκανε λόγο ο δήμαρχος, Κ. Ζέρβας και είπε ότι «το ζήτημα είναι να πάει η Θεσσαλονίκη μπροστά, στην επόμενη μέρα».                                                                                                                

Μάλιστα, χαρακτήρισε «γενναιόδωρη» και «εξαιρετικά σημαντική» τη συμβολή για την επίλυση του προβλήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δήμου προς ιδιώτες και παρατήρησε πως περίπου 7.000.000 ευρώ θα «πέσουν» στην αγορά με την εξόφλησή τους.                                                                                                                           

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 1 Ιουλίου, ο υπουργός Εσωτερικών θα επισκεφθεί πάλι τη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει σε εκδήλωση με τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών παραγόντων από όλη τη Βόρεια Ελλάδα σχετικά με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *