Tuesday , 19 March 2024

Δ. Γάκης στο FM100: “Τα ποσοστά εμβολιασμού των γιατρών στην Ελλάδα είναι τα υψηλότερα μακράν στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση τους δυσφημεί εσκεμμένα”

Πριν ένα μήνα ο ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους παρουσίασε τα ποσοστά εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού, τόσο στον δημόσιο τομέα, όσο και στον ιδιωτικό. Στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τόνισε ότι στο ιατρικό προσωπικό έχει εμβολιαστεί το 82%, στο νοσηλευτικό προσωπικό το 63% και στο υπόλοιπο προσωπικό (διοικητικοί, κλπ) το 60%. Στον ιδιωτικό τομέα το 88% των γιατρών και 62% των νοσηλευτών.

“Γιατί συζητούν λοιπόν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των γιατρών” αναρωτήθηκε ο πρωήν διοικητής του ΑΧΕΠΑ και χειρουργός μεταμοσχεύσεων Δημήτρης Γάκης μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ με τη δημοσιογράφο Σοφία Ξανθοπούλου. Όπως είπε “οι Έλληνες γιατροί, έχουν εμβολιασθεί στο 82% , οι νοσοκομειακοί και στο 88% , οι ιδιώτες! Τα ποσοστά αυτά είναι τα ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ, μακράν, στην Ευρώπη ! Οι ανόητοι παπαγάλοι , με απολυταρχικές τάσεις, τους υποτίμησαν και τους «απειλούν» ότι θα κάνουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό τους. Αρχής γενομένης από τον πρωθυπουργό! Αυτό είναι λυπηρό! Δυστυχώς απουσιάζει η κοινή λογική ! Αγνοούν ΟΤΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ μετά φυσική νόσηση και δεν χρειάζονται εμβολιασμό; Αυτό ξεπερνάει το 20%, μεταξύ αυτών και εγώ (υποκλινική νόσηση” ανέφερε ο κ. Γάκης.

Όπως επεσήμανε “αυτό σημαίνει ότι πρακτικά το σύνολο των γιατρών είναι άνοισοι και δεν μεταδίδουν!”. Επιπλέον, ο ίδιος τόνισε ότι “ένα σημαντικό ποσοστό ιατρών (εργαστηριακοί, διοικητικοί κλπ) δεν έρχονται σε επαφή με ασθενείς. Οι ακτινοδιαγνώστες πχ. περνούν όλη την ημέρα τους μπροστά στις οθόνες τους , σε σκοτεινά δωμάτια, κάνοντας τις διαγνώσεις, χωρίς να δουν τον άρρωστο! Οι μικροβιολόγοι, οι κυτταρολόγοι, οι παθολογοανατόμοι κλπ. Πώς λοιπόν τους δυσφυμούν ο πρωθυπουργός και ο Υπουργός; Ο κ. Κικίλιας ως «γιατρός» υπουργός δεν πέρασε από νοσοκομεία όταν έκανε την ειδικότητά του; Δεν τα ξέρει αυτά;” διερωτήθηκε ο κ. Γάκης και πρόσθεσε : “κάνουν τεστ ανά εβδομάδα, και φορούν υποχρεωτικά τα μέσα προστασίας. Τα ξέρουν αυτά αλλά τα λένε εσκεμμένα για να συνεχίσουν την απαξίωση των γιατρών που το “διοικητήριο” επιβάλλει ώστε να προλειάνουν το έδαφος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άλλων ομάδων του πληθυσμού!”.

Ο κ. Γάκης σχολίασε και τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι ένας επιχειρηματίας εστίασης θα μπορεί από τον προσεχή Σεπτέμβριο να μην δέχεται ανεμβολίαστους πελάτες στο μαγαζί του. Όπως είπε “άρα ο μαγαζάτορας έχει δικαίωμα επιλογής, μπορεί να βάλει μέσα στο μαγαζί του και ανεμβολίαστους. Δεν είναι δημοκρατική άποψη αυτή. Δεν υπάρχει δημοκρατική ευαισθησία. Ζούμε στο αποφασίζομεν και διατάσσομεν με επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *