Thursday , 2 May 2024

Δ. Θεσσαλονίκη: Τέλη Οκτωβρίου η λειτουργία της πρώτης απογευματινής λαϊκής αγοράς – Την Καλαμαριά «βλέπει» η δεύτερη στ’ ανατολικά

«Πρώτη φορά σε όλη την Ελλάδα θα λειτουργήσει το απόγευμα λαϊκή αγορά. Έχουμε προγραμματίσει να κάνουμε δύο απογευματινές λαϊκές αγορές στη Θεσσαλονίκη. Μία δυτικά που ξεκινήσαμε τώρα και μία στ’ ανατολικά της πόλης», λέει στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής.

Στην περιοχή των Λαχανόκηπων
Οι προετοιμασίες για τη λειτουργίας της πρώτης απογευματινής λαϊκής αγοράς στη δυτική Θεσσαλονίκη είναι στην τελική ευθεία. Όπως διευκρινίζει ο κ. Δερετζής «στη δυτική πλευρά της πόλης, στην περιοχή των Λαχανόκηπων, έχουμε οριοθετήσει το χώρο, έχουν εγκριθεί όλα κι απομένει να γίνουν οι αιτήσεις για τις θέσεις. Χωροθετείται στη συμβολή της οδού Κώττα Ρούλια με την οδό Μαζαράκη. Έχουμε αναρτήσει και πανό για να γνωστοποιήσουμε στους Θεσσαλονικείς ότι στη συγκεκριμένη περιοχή θα λειτουργήσει η απογευματινή λαϊκή αγορά. Θα διαθέτει 80 πάγκους πωλητών, παραγωγών και επαγγελματιών λαχανικών και φρούτων. Δεν θα περιλαμβάνει πάγκους με πολλά υποδήματα ή ρούχα, το πολύ ένα με δύο πάγκους. Οι περισσότεροι θα είναι με τρόφιμα» διευκρινίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δερετζής.

Η λειτουργία της αγοράς
«Τέλη Οκτωβρίου πιστεύω να κάνουμε τα εγκαίνια και να αρχίσει η λειτουργία της πρώτης απογευματινής λαϊκής αγοράς. Είπαμε σε πρώτο πλάνο η απογευματινή λαϊκή αγορά να λειτουργήσει από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6.00-7.00 το απόγευμα. Μπορεί βέβαια να λειτουργήσει και από τις 3.00 μ.μ. μέχρι τις 7.00 ή 8.00 το βράδυ. Εγώ πιστεύω ότι όσο πιο αργά λειτουργήσει τόσο καλύτερα θα είναι για τους καταναλωτές», επισημαίνει ο πρόεδρος των λαϊκών αγορών.

Πρώτη συζήτηση στ’ ανατολικά
«Στ’ ανατολικά έχουμε κάνει μια συζήτηση με τον δήμο Καλαμαριάς. Πιστεύουμε ότι οι δύο απογευματινές λαϊκές θα βοηθήσουν όλους τους εργαζόμενους οι οποίοι δεν μπορούν να έρθουν το πρωί στη λαϊκή. Έτσι θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία το απόγευμα, αντί να πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ να έχουν μια εναλλακτική, γιατί η λαϊκή αγορά έχει φθηνά και ποιοτικά προϊόντα. Οι καταναλωτές επιζητούν τη λειτουργία της αγοράς γιατί στις μέρες μας ζορίζονται λόγω της ακρίβειας και η λαϊκή αγορά είναι το τελευταίο καταφύγιο του καταναλωτή. Πουλάμε 30%-40% κάτω από τις τιμές που υπάρχουν στα προϊόντα του σούπερ μάρκετ. Θα λειτουργήσει και ο ανταγωνισμός καλύτερα», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *