Friday , 29 March 2024

Δ. Τσερμενίδης: «Διαφωνούμε κάθετα με τη διχοτόμηση ή τριχοτόμηση της συγκοινωνίας» -ΗΧΗΤΙΚΟ

Τη δυσαρέσκειά του για τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με το θέμα του ΟΑΣΘ και την εκχώρηση ενός σημαντικού μέρους του συγκοινωνιακού έργου προς το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, εξέφρασε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ. Δημήτρης Τσερμενίδης μιλώντας σήμερα (9/9) στον Focus Fm 1036.

«Θα εξετάσουμε όλες τις πιθανές δομές, θα προσπαθήσουμε να μιλήσουμε με τον υπουργό Μεταφορών. Πρόκειται να γίνει συνάντηση με τον υφυπουργό μεταφορών κ. Κεφαλογιάννη και με τον Γ.Γ. και θα δούμε τις επόμενες ημέρες την πρόταση της κυβέρνησης», είπε ο κ. Τσερμενίδης δηλώνοντας κατηγορηματικά πως «διαφωνούμε κάθετα με την πρόταση της κυβέρνησης για την μεταφορά της συγκοινωνίας στα ΚΤΕΛ». Όπως είπε χαρακτηριστικά «διαφωνούμε κάθετα με τη διχοτόμηση ή τριχοτόμηση της συγκοινωνίας».

Ο κ. Τσερμενίδης παραδέχτηκε πως γίνεται τεράστια προσπάθεια από τη νέα διοίκηση για την ανάταξη της συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης. Πρέπει, ωστόσο , όπως είπε, οπωσδήποτε να βγαίνουν πλέον των 400 λεωφορείων καθημερινά και πως πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες ώστε «με τη νέα διοίκηση να δούμε φως. Μη ξεχνάμε πως το 2000 έως το 2011 ο ΟΑΣΘ ήταν πρότυπο συγκοινωνίας. Κυκλοφορούσαν 545 λεωφορεία καθημερινά και είχαμε την καλύτερη εξυπηρέτηση με την τηλεματική ωστόσο η προηγούμενη διοίκηση προκάλεσε τεραστία προβλήματα», είπε.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Τσερμενίδη «συγκοινωνία χωρίς Μετρό γίνεται. Μετρό χωρίς λεωφορεία δεν γίνεται».

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης του Δ. Τσερμενίδη

Πηγή: focusfm.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *