Friday , 3 May 2024

Είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, άνθρωπος των Αμερικανών;

Του Γ.Κατσιάνη

Ως γνωστόν, στην πολιτική δεν είναι τίποτα τυχαίο.

Τέτοια, λοιπόν, είναι και η περίπτωση του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος παραμονές των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., δήλωσε παρών στην “μάχη” για την προεδρία.

Ο πρωτοποριακός τρόπος επικοινωνίας για Έλληνα πολιτικό, μέσω των social media και κυρίως η φοίτηση και η επαγγελματική του δραστηριοποίηση στις ΗΠΑ καθιστούν αξιοπρόσεκτη την υποψηφιότητα του, με αποτέλεσμα από πολλούς να θεωρείται ακόμα και φαβορί.

Ειδικότερα, η συμμετοχή του ως εθελοντής στο επιτελείο του τότε γερουσιαστή, Joe Biden για τις προεδρικές εκλογές του 2008, προσδίδουν στον κ. Κασσελάκη τα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου που ενδεχομένως να εξυπηρετεί και άλλου είδους συμφέροντα.

“Τι δεν έχω ακούσει! Μας τον φύτεψαν οι Αμερικανοί, η Πρεσβεία, ο Μπάιντεν…Με «φύτεψε» ο Αλέξης Τσίπρας. Εκείνος με «πότισε» στην πολιτική. Δεν θα πολιτευόμουν αν δεν υπήρχε ο Αλέξης και γι’ αυτό διεκδικώ την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Για να τιμήσω την κληρονομιά του. Θέλω να κάνω τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά μεγάλο κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς, η οποία δε θα αφήσει τη ΝΔ να μας κυβερνά για 12 και 16 χρόνια”, είναι η απάντηση που δίνει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ..

Μάλιστα, καταγγέλλει ότι βρίσκεται στο στόχαστρο ορισμένων ΜΜΕ “που ρίχνουν λάσπη εναντίον μου για να στηρίξουν το σύστημα Μητσοτάκη”, με αφορμή το θέμα της αστυνομικής συνοδείας.

Θεωρώ, λοιπόν ότι στην εποχή της επικοινωνίας, η προβολή ενός φέρελπι πολιτικού, έστω και με αρνητικό τρόπο, αποτελεί διαφήμιση.

Αν λάβουμε υπόψιν και το χρονικό διάστημα όπου προβάλλεται, τότε κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η “εισβολή” του στο ελληνικό πολιτικό γίγνεσθαι.

Επιπλέον, η προσπάθεια ταύτισης του 35χρονου Κρητικού με τον Αλέξη Τσίπρα, μετά την οδυνηρή εκλογική ήττα, προσδίδει χαρακτηριστικά “Μεσσία” για την Αριστερά στον κ. Κασσελάκη.

Οπότε, μην βιαστείτε να απαντήσετε ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *