Thursday , 18 April 2024

Είστε νέος αγρότης; Δείτε αν δικαιούστε επιδότηση 17.000-22.000 ευρώ

Επιδότηση, ύψους 17.000 ως 22.000 ευρώ σε νέους και νέες που θέλουν να ασχοληθούν με τις γεωργικές καλλιέργειες παρέχει το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Ειδικότερα, το υπομέτρο 6.1 με τίτλο «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», απευθύνεται σε ενήλικες που δεν έχουν υπερβεί το 41ο έτος της ηλικίας τους, οι οποίοι εγκαθίστανται για πρώτη φορά σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όσοι είναι μόνιμοι κάτοικοι των περιφερειακών ενοτήτων Κοζάνης και Φλώρινας, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της απολιγνιτοποίησης.  

Σύμφωνα με την πρόσκληση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης της γεωργικής τους εκμετάλλευσης, η διάρκεια υλοποίησης του οποίου δεν μπορεί να είναι μικρότερη από τρία έτη και μεγαλύτερη από τέσσερα.  

Ως προς το χρόνο υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου, πρέπει να αρχίσει το αργότερο εντός εννέα μηνών από την απόφαση ένταξης ενώ μετά την ολοκλήρωση του, ο νέος γεωργός δεν αναλαμβάνει περαιτέρω υποχρεώσεις.  

Όσον αφορά την οικονομική ενίσχυση, καταβάλλεται σε δύο δόσεις.  

Η πρώτη δόση καταβάλλεται με την ένταξη του νέου γεωργού στο πρόγραμμα και αντιστοιχεί στο 70% της συνολικής ενίσχυσης και το υπόλοιπο 30%, με την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου.

Για περαιτέρω πληροφορίες, δείτε εδώ: http://www.minagric.gr/images/stories/docs/agrotis/PROGRAMATA_AGRO_ANAPTIJH/2020/prod_3prosklhsh_111120_ypometro6.1.pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *