Thursday , 25 April 2024

Εβδομάδα αγροτικών κινητοποιήσεων από σήμερα, με τους αγρότες να απέχουν…

Του Γ. Κατσιάνη

Μπορεί οι αγρότες να δίνουν αγωνιστικό ραντεβού στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica, ωστόσο το κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις φαίνεται ότι δεν έχει μέχρι στιγμής, ανταπόκριση.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία από τον κόμβο του Πλατυκάμπου Λάρισας που δημοσίευσε σήμερα το onlarissa.gr.

Παρά το γεγονός ότι στις 12 το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί κινητοποίηση με τρακτέρ στο σημείο που αποτελεί σημείο αναφοράς για τα μπλόκα, ελάχιστοι ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο σχετικό κάλεσμα.

Σε μια προσπάθεια να τονώσει την αγωνιστική διάθεση των αγροτών, η  
γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων παραχωρεί συνέντευξη Τύπου αύριο, Τρίτη στις 11.30 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενόψει του συλλαλητηρίου της Agrotica και των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Γιατί ο Βορίδης δεν πήγε στη Βέροια;

Ωστόσο, η προγραμματισμένη επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη στη Βέροια, την περασμένη Παρασκευή, αναβλήθηκε, λόγω της ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο.

«Μου τηλεφώνησε την Πέμπτη το μεσημέρι ο υπουργός και με ρώτησε αν θέλαμε να  μεταθέσουμε χρονικά την επίσκεψη του στη Βέροια, λόγω των κοινοβουλευτικών του υποχρεώσεων ή να στείλει τον γενικό γραμματέα του υπουργείου για να τον εκπροσωπήσει στην εκδήλωση. Επιλέξαμε, λοιπόν να μεταθέσουμε την ημερομηνία της επίσκεψης του κ. Βορίδη στη Βέροια», αποκάλυψε στο thesseconomy.gr, αγροτοσυνδικαλιστής.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *