Sunday , 5 May 2024

«Εβδομάδα παθών»: Μπαράζ εργασιών σε δρόμους από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Αρχίζει μια «καυτή» εβδομάδα για γερά νεύρα για τους οδηγούς που θα κινηθούν σε δρόμους γύρω από τη Θεσσαλονίκη καθώς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιεί έργα συντήρησης στον οδικό ιστό της πόλης. Συγκεκριμένα:

Έργα επί της παράπλευρης οδού της Λαγκαδά
Συνεχίζονται από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 21 Ιουλίου οι εργασίες συντήρησης επί του παράπλευρου δρόμου της οδού Λαγκαδά από τη διασταύρωση των οδών Ακριτών και Δαβάκη έως τον ανισόπεδο κόμβο Ωραιοκάστρου. Θα πραγματοποιηθούν εργασίες αντικατάστασης – τοποθέτησης σιδερένιων κιγκλιδωμάτων σύνθετου σχεδίου από ευθύγραμμες ράβδους, πλαστικών κολωνακίων σήμανσης και ελαστικών διαχωριστών κυκλοφορίας. Έχουν γίνει οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Μια λωρίδα κυκλοφορίας στην 28η επαρχιακή οδό Πλαγιαρίου- Επανομής
Επίσης τη Δευτέρα και την Τρίτη (10 και 11 Ιουλίου) πραγματοποιούνται έργα στην 28η επαρχιακή οδό Πλαγιαρίου – Επανομής όπου θα αποκλειστεί και η μια λωρίδα κυκλοφορίας. Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες κοπής βλάστησης (δένδρα και κλαδιά), εργασίες καθαρισμού και χωματουργικές εργασίες στο οδικό τμήμα από τον ισόπεδο κόμβο της 27ης επαρχιακής οδού έως τον οικισμό του Πλαγιαρίου, με κατεύθυνση από και προς τον οικισμό του Πλαγιαρίου και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας. Ήδη σε συνεργασία με το τμήμα Τροχαίας Θέρμης θα ισχύουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Εργασίες κοπής πρασίνου στην ε.ο.Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών

Στην… καρδιά του καλοκαιριού συνεχίζονται από τις 10 έως και τις 12 Ιουλίου οι εργασίες κοπής πρασίνου στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών.
Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες κοπής πρασίνου επί της κεντρικής νησίδας της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Ν.Μουδανιών, στο τμήμα από τη Χ.Θ. 6+000 (κόμβος Βούλγαρη) έως τη Χ.Θ. 18+850 (περιοχή Ρυσίου) με αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας, τμηματικά. Επισημαίνεται ότι τη Δευτέρα οι εργασίες θα εκτελεσθούν στην κατεύθυνση προς τα Νέα Μουδανιά. Επισημαίνεται, ακόμη, ότι τα συνεργεία που θα εκτελούν τις παραπάνω εργασίες είναι κινητά και ότι ο χρόνος αποκλεισμού των παραπάνω οδικών τμημάτων για την εκτέλεση των εργασιών είναι σχετικά μικρός.

Έργα και στην ε.ο. 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας και στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας

Εργασίες κοπής πρασίνου στην εθνική οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας και στη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 14 Ιουλίου. Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες κοπής πρασίνου επί της εθνικής οδού 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, στο τμήμα από τη γέφυρα Δενδροποτάμου (Χ.Θ. 3+500) μέχρι τον οικισμό της Χαλκηδόνας (Χ.Θ. 31+000) καθώς και επί της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας (παράκαμψη Παραλίμνης). Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν δεξιά των παραπάνω οδών και στις δύο κατευθύνσεις, τμηματικά. Επισημαίνεται ότι τα συνεργεία που θα εκτελούν τις παραπάνω εργασίες είναι κινητά και ο χρόνος αποκλεισμού των τμημάτων της παραπάνω οδού, για την εκτέλεση των εργασιών είναι σχετικά μικρός.

Εργασίες συντήρησης επί του παράπλευρου οδικού δικτύου της ΠΑΘΕ
Τέλος, εργασίες συντήρησης επί του παράπλευρου οδικού δικτύου της ΠΑΘΕ (Πάτρα- Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Εύζωνοι) καθώς και στους κλάδους σύνδεσής της θα πραγματοποιηθούν από την Τρίτη 11 Ιουλίου έως και το Σάββατο 15 Ιουλίου. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν εργασίες κοπής βλάστησης (δένδρα και κλαδιά), εργασίες καθαρισμού και χωματουργικές εργασίες επί του παράπλευρου οδικού δικτύου της ΠΑΘΕ, στο οδικό τμήμα από το Καλοχώρι έως τα όρια του νομού, με κατεύθυνση από και προς τη Θεσσαλονίκη και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *