Friday , 29 March 2024

ΕΒΖ: Άνθρακες ο επενδυτής… – Η γ.σ. των μετόχων ενέκρινε τη συμφωνία εξυγίανσης με την Τράπεζα Πειραιώς

“Άνθρακες ο θησαυρός” και επισήμως από σήμερα η είσοδος επενδυτή στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, καθώς η σημερινή εξ αναβολής έκτακτη γενική σνέλευση των μετόχων ενέκρινε τη “συμφωνία εξυγίανσης/ μεταβίβασης της ΕΒΖ Α.Ε. σύμφωνα με τα άρθρα 106 β και δ του Πτωχευτικού Κώδικα και τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του ενεργητικού της Εταιρείας, όπως περιγράφεται στην από 26/3/2019 συμφωνία εξυγίανσης”, δηλαδή τη συμφωνία εξυγίανσης με την Τράπεζα Πειριαώς.

Όπως ανέφεραν εξάλλλου τόσο η διοίκηση της τράπεζας, όσο και ο εκπρόσωπος της PQH, που είναι η ειδική εκκαθαρίστρια της Αγροτικής Τράπεζας και ως εκ τούτου βασική μέτοχος της ΕΒΖ, όταν ρωτήθηκαν από δημοσιογράφους για την αναμενόμενη συμφωνία μεταξύ Τράπεζας Πειριαώς και του επενδυτικύ fund “Innovation Brain” μετά τη γενική συνέλευση, δεν υπάρχει τίποτε νεότερο. Υπενθυμίζεται ότι η προσφάτως απελθούσα Κυβέρνηση είχε κατ’ επανάληψη εκφράσει αισιοδοξία για αίσια έκβαση στο deal, το οποίο όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Κατά συνέπεια η συζήτηση στο δικαστήριο την ερχόμενη Δευτέρα 22 Ιουλίου για την ένταξη της ΕΒΖ στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα θα γίνει με βάση το σχέδιο εξυγίανσης που έχει καταθέσει η τράπεζα Πειραιώς και προβλέπει αναστολή της παραγωγικής διαδικασίας για τρία χρόνια, πώληση παγίων κ.α.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *