Friday , 29 March 2024

ΕΒΖ: Από την Τετάρτη και μετά τα σπουδαία…

Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις αναφορικά με τη μίσθωση των δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στο Πλατύ Ημαθίας και στις Σέρρες. Σύμφωνα, δε, με δημοσιογραφικές πληροφορίες η Κυβέρνηση έχει ήδη δρομολογήσει αλλαγή της διοίκησης στην εταιρεία, μετά τα προσκόμματα που έφερε η παρούσα διοίκηση (σ.σ. η οποία είχε οριστεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση) στη μίσθωση των εργοστασίων από τo σχήμα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας με την Royal Sugar, λόγω δικαστική διαμάχης που έχει με την τελευταία η ΕΒΖ για παλιά σύμβασή τους, για την ποία υπάρχουν αμφίπλευρες αντίθετες αγωγές αλλά δεν έχει ακόμη εκδικαστεί.

Σήμερα, η κοινοπραξία της Royal Sugar και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ, απέστειλε στην πιστώτρια τράπεζα και στη διοίκηση της ΕΒΖ τη δική της πρόταση για τη σύμβαση μίσθωσης των εργοστασίων της βιομηχανίας και περιμένουν αυτή να εξεταστεί και να κληθούν για τις τελικές αποφάσεις και “η όποια εξέλιξη αναμένεται από την Τετάρτη 23/10”.

Μέλη της διοίκησης της ΕΒΖ δηλώνουν πάντως ότι δεν τους έχει ζητηθεί η παραίτησή τους, ούτε επίσημα, ούτε ανεπίσημα.

Σημειώνεται, επίσης, ότι με σημερινή τους ανακοίνωση τευτλοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας χαιρετίζουν τις ενέργειες του υπουργού Ανάπτυξης, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος, όπως επισημαίνουν, “λειτουργεί καταλυτικά στο να βρεθεί λύση για τη φετινή παραγωγή, αλλά και για να μην σβήσει το καμίνι της βιομηχανίας”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *