Friday , 19 April 2024

ΕΒΖ: “Βροχή” οι ενστάσεις στο Σχέδιο Εξυγίανσης από ΔΕΗ, ΕΦΚΑ, τευτλοπαραγωγούς και Lukas Fecker – Ένταση στο δικαστήριο

«Βροχή» έπεσαν σήμερα οι παρεμβάσεις-ενστάσεις από πιστωτές της ΕΒΖ, τευτλοπαραγωγούς, αλλά και από την πλευρά του «παρά τρίχα» στρατηγικού επενδυτή, Lukas Fecker, κατά τη συζήτηση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας από την Τράπεζα Πειραιώς-κύρια πιστώτρια της ΕΒΖ, που ήταν και η μοναδική που το υπερασπίστηκε.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν εννέα παρεμβάσεις κατά της ένταξης της ΕΒΖ στο άρθρο 106 β και δ με βάση το συγκεκριμένο σχέδιο εξυγίανσης από το ελληνικό Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, τη τη ΔΕΗ , τον ΕΦΚΑ, τους τευτλοπαραγωγούς, όπως επίσης και από εταιρεία συμφερόντων του Lukas Fecker, που επέρριψε ευθύνες στη τράπεζα Πειραιώς για «πάγωμα» των διαπραγματεύσεων για την είσοδό του στην εταιρεία ως στρατηγικής επενδυτής. Τρεις ομάδες απολυμένων εργαζομένων, επίσης, έκαναν παρεμβάσεις διεκδικώντας αποζημιώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της ομάδας τευτλοπαραγωγών, που είχαν ταχθεί υπέρ της εισόδου του κ.Fecker στην ΕΒΖ υποστηρίζεται ότι μέχρι και τις αρχές Ιουλίου η Τράπεζα Πειραιώς, που είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της ΕΒΖ, διαβεβαίωνε ότι ο φάκελος του επενδυτή είναι εντάξει, άλλα δυο μέρες πριν τις εκλογές άλλαξε στάση. Στον αντίποδα, οι δικηγόροι της Τράπεζας Πειραιώς υποστήριξαν ότι ο κ.Fecker «ποτέ δεν έφερε τα χρήματα».

Οι εν λόγω τευτλοπαραγωγοί προκάλεσαν επίσης και ένταση εντός της δικαστικής αίθουσας και στους πέριξ διαδρόμους του Δικαστικού Μεγάρου και κατέθεσαν κύρια παρέμβαση κατά του Σχεδίου Εξυγίανσης της Τράπεζας Πειραιώς, τονίζοντας ότι «βάζει ταφόπλακα» στην τευτλοκαλλιέργεια για μια διετία και «κλείνει τα σπίτια’ των παραγωγών, ενώ επίσης μένουν στον αέρα οι φετινές καλλιέργειες τεύτλων, συνολικά περί τα 18.000 στρέμματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *