Friday , 26 April 2024

ΕΒΖ: Στο ΠΔΕ ο “λογαριασμός” για τα “σπασμένα” της ΕΒΖ με τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης

Ο κρατικός προϋπολογισμός καλείται να πληρώσει τα “σπασμένα” της ΕΒΖ, καθώς τροπολογία που κατέθεσε χθες το βράδυ υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Κύρωση των επιμέρους συμβάσεων για τα έργα V και VI της από 06- 09-2018 σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος “Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος», προβλέπει τη δυνατότητα επιχορήγησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε. από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, προκειμένου να εξοφληθούν οφειλές που αφορούν δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων και απαιτήσεις των τευτλοπαραγωγών που είχαν συμβληθεί με την εταιρεία για το έτος 2018.

Την τροπολογία υπογράφουν με χθεσινή ημερομηνία (Αθήνα, 6 Ιουνίου 2019) οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης και Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως και οι αναπληρωτές τους Στέργιος Πιτσιόρλας και Γεώργιος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ευστάθιος Γιαννακίδης.

Σύμφωνα με το περιεχόμενό της, από τη ρύθμιση αυτή για την ΕΒΖ «προκαλείται σε βάρος του Π.Δ.Ε. ενδεχόμενη δαπάνη ύψους 5,85 εκατ. ευρώ περίπου, σύμφωνα με την εισήγηση Γ.Δ.Ο.Υ. του επισπεύδοντος υπουργείου».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *