Friday , 19 April 2024

Εγκαινιάζεται αύριο ο “Αστερόκοσμος” – Πλήρες “πακέτο” χριστουγεννιάτικων επιλογών στη ΔΕΘ

Είσαι μεγάλος ποδοσφαιρόφιλος και το Κατάρ, όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο σου …πέφτει μακριά; Θέλεις να νιώσεις την αδρεναλίνη σου στα ύψη ή μήπως θέλεις απλώς να δοκιμάσεις την ισορροπία σου στον πάγο; Όλα αυτά και άλλα πολλά πολιτιστικής, εκπαιδευτικής και διαδραστικής φύσης, που κοινό παρανομαστή τους έχουν τη μαγεία των Χριστουγέννων, μπορεί κάποιος να τα βιώσει στον φετινό «Αστερόκοσμο» (10/12-8/1/2023), το μεγαλύτερο στεγασμένο χριστουγεννιάτικο πάρκο, που «στήνουν και φέτος για ένατη χρονιά -με μια ανάπαυλα το 2020 λόγω κορονοϊού- στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η ΔΕΘ- Helexpo και το Magic Park.

Στον «Αστερόκοσμο» προσφέρεται ένα πλήρες πακέτο χριστουγεννιάτικων επιλογών, για μικρούς και μεγάλους, και φέτος αναμένεται να είναι η καλύτερη διοργάνωση όλων των εποχών, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης, μιλώντας στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής έναρξης λειτουργίας του χριστουγεννιάτικου πάρκου.

«Κρατήσαμε τις τιμές στα ίδια επίπεδα, για να ευχαριστηθεί ο κόσμος», τόνισε ο κ. Ποζρικίδης και πρόσθεσε ότι αίσθησή του αποτελεί πως η επισκεψιμότητα στον «Αστερόκοσμο» φέτος θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενη, με την υψηλότερη να είναι αυτή των 130.000 ατόμων. Διευκρίνισε δε, ότι σε αυτή του την εκτίμηση συνηγορούν και οι υψηλές κρατήσεις που προανήγγειλαν οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «ο Αστερόκοσμος είναι ένα ισχυρό brand, γνωστό σε όλους τους Βαλκάνιους, που παραδοσιακά τον επισκέπτονται».

Αναφέρθηκε, επίσης, στο Christmas Theatre, που θα λειτουργήσει για πρώτη χρονιά φέτος στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και τόνισε ότι «τα παιδιά τον Δεκέμβριο έχουν την τιμητική τους στη ΔΕΘ, όπου ήδη λειτουργεί θεματικό πάρκο, “Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών”».

Παράλληλα, σημείωσε ότι όσα συμβαίνουν στις εορτές μέσα στη ΔΕΘ, αποτελούν μια δραστηριότητα που «ενσωματώνει μεγάλη προστιθέμενη αξία για την τοπική οικονομία, την αγορά της πόλης και τις εμπορικές επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής».

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo Αλέξης Τσαξιρλής σημείωσε ότι εντός του εκθεσιακού κέντρου έχει δημιουργηθεί ένα περιβάλλον, όπου μικρά και μεγάλα παιδιά θα μπορούν να βρίσκονται συνεχώς το επόμενο διάστημα και να χαίρονται τις γιορτές.

Ζωή… σαν Παραμύθι

Με 15 παιχνίδια και δύο παγοδρόμια εντός και εκτός των περιπτέρων του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης (Περίπτερο 13 και εξωτερικός χώρος), αλλά και με διαδραστικές παραστάσεις, χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, δώρα και πολλές εκπλήξεις, «ο Αστερόκοσμος θα είναι ο ιδανικός προορισμός για κάθε ηλικία», επισήμανε ο εκπρόσωπος του Magic Park Σάκης Πετρόπουλος, επισημαίνοντας ότι, φέτος, στο χριστουγεννιάτικο πάρκο θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά πέντε μεγάλα ιταλικά παιχνίδια.

Στον φετινό Αστερόκοσμο, στα Περίπτερα 14 και 15, σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, οι επισκέπτες θα βρουν το «Σπίτι του Άη Βασίλη» για τις πιο ανατρεπτικές φωτογραφίες, το «Εργαστήρι Κατασκευών» για να ετοιμαστούν τα χριστουγεννιάτικα δώρα, «Το Σπίτι της Έκπληξης» που κάθε ημέρα θα έχει και κάτι διαφορετικό, αλλά κι ένα γιγάντιο Ποδοσφαιράκι, όπου θα διεξαχθεί το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξωτικοποδοσφαίρου, όπως και ένα Πάρκο Ξύλινων παιχνιδιών. Παράλληλα, όχι ένα, αλλά δύο παγοδρόμια «τα μοναδικά σε όλη τη Θεσσαλονίκη», θα περιμένουν στα περίπτερα 13 και 15 του χριστουγεννιάτικου πάρκου όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στον πάγο, ενώ θα υπάρχει και τραμπολίνο.

Μεταξύ των εκδηλώσεων θα περιλαμβάνονται παραστάσεις Καραγκιόζη, εναέρια ακροβατικά, μάγοι, ταχυδακτυλουργοί, κουκλοθέατρα και θεατρικές παραστάσεις, ενώ στα παιχνίδια που θα λειτουργήσουν συμπεριλαμβάνονται τα γνωστά και αγαπημένα σε όλους, μικρούς και μεγάλους, συγκρουόμενα αυτοκίνητα, αλλά και -μεταξύ άλλων-τα εξής: ταυράκια, δράκος, καρουζέλ, Ufo Moonraker, Top Spin και Baseball.

Ο «Αστερόκοσμος», από αύριο και για τις επόμενες δύο εβδομάδες., για όσο δηλαδή θα είναι ανοικτά τα σχολεία, θα λειτουργεί από τις 5 το απόγευμα έως και τις 11 το βράδυ και στη συνέχεια θα ανοίγει τις πύλες του στις 11 το πρωί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *