Saturday , 27 April 2024

Εγκαινιάζεται το μεσημέρι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ο δεύτερος τέρμιναλ για την κρουαζιέρα παρουσία του υπουργού Χρήστου Στυλιανίδη

Ο νέος σταθμός κρουαζιέρας στο λιμένα Θεσσαλονίκης, στον ΟΛΘ, εγκαινιάζεται σήμερα, Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, στις 13.00 μ.μ. παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΛΘ φιλοδοξεί και το 2024 να «υποδεχτεί» πάνω από 75 κρουαζιερόπλοια με εκκίνηση τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου και λήξη τις αρχές Νοεμβρίου του 2024.

Ο πρώτος επιβατικός σταθμός κρουαζιέρας
Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο ΟΛΘ εγκαινίασε τον πρώτο επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας στην Ελλάδα, που πληροί τις προϋποθέσεις της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας και λειτουργεί με τις νέες απαιτήσεις Σένγκεν του συστήματος εισόδου – εξόδου σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία 2017/2226/ΕΕ. Υπενθυμίζεται ότι έχει συνολικό εμβαδό 2.000 m2 και διαθέτει δύο επιπλέον θέσεις ελλιμενισμού. Είναι πλήρως εξοπλισμένος, ικανός να εξυπηρετεί αφίξεις homeporting και transit και δύο πλοία ταυτόχρονα στα κρηπιδώματα 9 και 10. Μερικά ακόμη χρήσιμα στοιχεία για τον νέο τερματικό σταθμό κρουαζιέρας είναι ότι το εμβαδόν κρηπιδωμάτων 9 και 10 είναι 32.300 m2 και του περιβάλλοντα χώρου 14.000 m2. Επισημαίνεται ακόμη ότι η ΟΛΘ Α.Ε. και Fraport Greece, έχουν εκκινήσει διαδικασία για τις αποσκευές των επιβατών κρουαζιερόπλοιων που φτάνουν στο αεροδρόμιο με πτήσεις charter, ώστε να προωθούνται απευθείας στις καμπίνες τους, εφόσον έχουν προγραμματίσει κρουαζιέρα με σημείο έναρξης τη Θεσσαλονίκη, για την ξέγνοιαστη απόλαυση του προορισμού.

Σε τροχιά ανάπτυξης κρουαζιέρας και το 2024
Σε δυναμική τροχιά αναμένεται να κινηθεί και το 2024 η κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη, με τις κορυφαίες εταιρείες διεθνώς, όχι μόνο να κάνουν πιο έντονη την παρουσία τους στην πόλη, αλλά να δρομολογούν στο λιμάνι ολοένα και περισσότερα πλοία πολυτελείας. Έτσι, «για το 2024, έχουν προγραμματιστεί 75 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της εταιρείας. Η Θεσσαλονίκη ως προορισμός κρουαζιέρας γνωρίζει «θεαματική» ανάπτυξη φέτος, προσθέτουν πηγές από την ΟΛΘ ΑΕ, εξηγώντας ότι η ανάπτυξη του προϊόντος, «άνοιξε μία επιπλέον πύλη για τον εισερχόμενο τουρισμό από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες». Σε συνεργασία με τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς φορείς, η ΟΛΘ ΑΕ υλοποιεί δράσεις και συμμετέχει ενεργά σε διοργανώσεις και εκθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας, προωθώντας τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή ως ιδανικό προορισμό για κρουαζιερόπλοια και επιβάτες κρουαζιέρας στη Βόρεια Ελλάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *