Saturday , 20 April 2024

Εγκαινιάστηκε η νέα υπερσύγχρονη φαρμακαποθήκη του ΣΥΦΑ στο Ωραιόκαστρο

Τα επίσημα εγκαίνια της νέας υπερσύγχρονης φαρμακαποθήκης που δημιούργησε στο Ωραιόκαστρο, στη δυτική Θεσσαλονίκη, με επένδυση που αγγίζει τα 12  εκατ. ευρώ, τέλεσε ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 ετών συνεχούς λειτουργίας και δράσης του (σ.σ. ιδρύθηκε το 1932).

Πρόκειται για τη δεύτερη φαρμακαποθήκη του ΣΥΦΑ, συνολικού εμβαδού 5.750τ.μ., η οποία μάλιστα είναι τριπλάσιας χωρητικότητας από την πρώτη που εδρεύει στη Νέα Ραιδεστό στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Σημειωτέον, επίσης, ότι η νέα αυτή αποθήκη διαθέτει σύγχρονο ρομποτικό σύστημα δυναμικότητας εκτέλεσης 12.000 παραγγελιών ημερησίως. Ο ΣΥΦΑ έχει περίπου 1.000 μέλη-μετόχους, εξυπηρετεί πάνω από 1.500 φαρμακεία στο νομό Θεσσαλονίκης και άλλους επτά νομούς και απασχολεί 250 άτομα προσωπικό, ενώ ο κύκλος εργασιών του το 2021 έπιασε τα 220 εκατ.ευρώ

Από το βήμα της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΦΑ, Λάζαρος Φαρσάκης, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του προέδρου μετά από 20 χρόνια, αλλά θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο του Συνεταιρισμού. Η σκυτάλη της προεδρίας του Συνεταιρισμού περνά στον σημερινό γ.γ., Σπύρο Νικολαΐδη, σύμφωνα με τον οποίον στόχος της επόμενης περιόδου θα είναι η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, η ανάπτυξη των συνεργασιών, πάντοτε χέρι-χέρι με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *