Friday , 3 May 2024

Εγκαταλείπουν και οι τελευταίοι εκδρομείς τα αστικά κέντρα – Πάνω από 95% η πληρότητα στα πλοία για Σποράδες – Στο 70% για Λήμνο και Μυτιλήνη

Συνεχίζεται και σήμερα, 14 Αυγούστου, η έξοδος και των τελευταίων εκδρομέων για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου εκτός των τειχών. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται έως και αυτή την ώρα η κίνηση των αυτοκινήτων στα διόδια των Μαλγάρων. Η κίνηση είναι αυξημένη ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής. Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας στις 11 Αυγούστου πέρασαν από τα διόδια (προς την Πιερία) πάνω από 20.000 αυτοκίνητα, ενώ ανάλογος ήταν και ο αριθμός των οχημάτων που πέρασαν από το ρεύμα εισόδου.

Κίνηση προς Χαλκιδική και Καβάλα

Αυξημένη είναι η κίνηση και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, καθώς και στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα προς Καβάλα, χωρίς κι εκεί να υπάρχει και σε αυτά τα οδικά δίκτυα ιδιαίτερο πρόβλημα. Οι άνδρες της τροχαίας βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ σε ισχύ έχουν τεθεί τα έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση και την προστασία των εκδρομέων. Ακόμη, κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, όπως αναφέρεται στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Πληρότητα στα πλοία
Με πληρότητα πάνω από το 95% αναχώρησαν τα πλοία από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τις Σποράδες και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλη αναμένεται η κίνηση της επιστροφής από τα νησιά η οποία θα αρχίσει από τις 20 – 22 Αυγούστου και μετά. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται έως τις 8 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση από Θεσσαλονίκη με Σποράδες, ξεκίνησε στις 2 Ιουνίου με τρία δρομολόγια την εβδομάδα (Δευτέρα, Παρασκευή, και Σάββατο) ενώ από τις 4 Ιουλίου έχει προστεθεί και τέταρτο δρομολόγιο, κάθε Τετάρτη. Η αναχώρηση είναι στις 7 το πρωί από Θεσσαλονίκη και η άφιξη στη Σκιάθο σε 3 ώρες και 10 λεπτά, στη Σκόπελο σε 4 ώρες και στην Αλόννησο σε 4 ώρες και 15 λεπτά.

Για Λήμνο και Μυτιλήνη
Στο 70% φτάνει η πληρότητα για τους επιβάτες του πλοίου που εκτελεί το δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για Λήμνο και Λέσβο. Το συμβατικό πλοίο «Διαγόρας» αναχώρησε χθες, Κυριακή, στις 16.00 μ.μ. από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με πληρότητα 80% και εισιτήρια να υπάρχουν μόνο στην οικονομική θέση. Το πλοίο εκτελεί το δρομολόγιο για Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Βαθύ Σάμου και τελικό προορισμό τη Λέρο. Τα δρομολόγια εκτελούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη και θα διαρκέσουν έως τα τέλη Αυγούστου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *