Saturday , 20 April 2024

Εγκεφαλικό εμφύτευμα βοηθά παραπληγικό να περπατήσει!

Του Γ. Κατσιάνη

Επανάσταση στον χώρο της επιστήμης φέρνουν τα εγκεφαλικά εμφυτεύματα, η χρήση των οποίων παίζει καταλυτικό ρόλο ακόμα και στη θεραπεία των πλέον δύσκολων παθήσεων.

Όπως αποκάλυψε στην TV100 ο καθηγητής Χημείας του πανεπιστημίου Bordeaux της Γαλλίας, Γιώργος Χατζηϊωάννου, στο επιστημονικό περιοδικό Nature φιλοξενείται η περίπτωση παραπληγικού, ο οποίος με το εγκεφαλικό εμφύτευμα που φέρει, κατευθύνει πλέον τα πόδια του και μπορεί να περπατήσει!

“Επίσης, υπάρχει εμφύτευμα που όταν έχουμε πόνο στην σπονδυλική στήλη, δεν χρειάζεται πλέον να κάνουμε εγχείρηση, Τοποθετείται ένας λεπτός υμένας και με ηλεκτρικά ερεθίσματα, εξαλείφεται ο πόνος”, τόνισε ο κ. Χατζηιωάννου.

Ο κορυφαίος Έλληνας επιστήμονας ανακοίνωσε ότι στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, εργάζονται πάνω στη δημιουργία εμφυτεύματος για την θεραπεία του καρκίνου.

“Χρειάζεται να κάνουμε θεμελιώδη έρευνα για να καλυτερεύσουμε τις τεχνολογίες που έχουμε αναπτύξει”, υπογράμμισε ο κ. Χατζηιωάννου, ο οποίος είναι και ένας εκ των ιδρυτών του Κέντρου Αριστείας CAPO-Nano που θα δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *