Friday , 3 May 2024

Εγκλωβισμένοι στον “ιστό” των εισπρακτικών εταιριών χιλιάδες δανειολήπτες

Του Γ.Κατσιάνη

Τελειωμό δεν έχει ο Γολγοθάς των δανειοληπτών από τις εισπρακτικές εταιρίες.

Το thessseconomy.gr παρουσιάζει σήμερα την περίπτωση μισθωτού, ο οποίος εδώ και 15 ημέρες αναμένει το “πράσινο φως” από γνωστή εισπρακτική εταιρία (σ.σ. το όνομα της βρίσκεται στην διάθεση μας) για να ενταχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών.

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν ο καταγγέλλων δέχθηκε τηλεφώνημα από υπάλληλο της ανώνυμης εταιρείας, ο οποίος του πρότεινε να προχωρήσει σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμης οφειλής από καταναλωτικό δάνειο.

“Η οφειλή ανέρχεται σε 3.500 ευρώ και μου είπε ότι θα μπορούσε να μειωθεί το ποσό, σε περίπτωση που εγκριθεί η αίτηση”, δήλωσε στο thesseconomy.gr.

Στη συνέχεια, ο καταγγέλλων προώθησε το εκκαθαριστικό δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και την αστυνομική του ταυτότητα στην εισπρακτική εταιρία.

“Μου είπαν ότι θα μου τηλεφωνούσαν άμεσα για να με ενημερώσουν αν θα εγκριθεί ή θα απορριφτεί η αίτηση μου”, σημείωσε.

Ωστόσο, δύο εβδομάδες μετά, ο δεν είχε καμία ενημέρωση για την τύχη της αίτησης.

“Πριν από δύο ημέρες, υπάλληλος της ίδιας εταιρίας εισπρακτικής εταιρίας μου τηλεφώνησε και αντί να με ενημερώσει σχετικά με την αίτηση που υπέβαλλα, με ρωτούσα πότε θα πλήρωνα την ληξιπρόθεσμη οφειλή που είχα”, σημείωσε ο καταγγέλλων.

Μάλιστα, όταν ο δανειολήπτης διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση, ο υπάλληλος τον παρέπεμψε στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας!

Το thesseconomy.gr καλεί όσους θέλουν να δημοσιευτούν αντίστοιχες περιπτώσεις, μπορούν να προωθούν τις καταγγελίες τους στο info@thesseconomy.gr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *