Saturday , 27 April 2024

Εγνατία Οδός: Αυξήσεις-“φωτιά” στα διόδια φέρνει η παραχώρηση σε ιδιώτη

Του Γ.Κατσιάνη

Μετ’ εμποδίων θα λειτουργήσουν αύριο, Πέμπτη οι τεχνικές επιχειρήσεις, λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Ελλάδος (ΟΣΕΤΕΕ).

Αφορμή για την κινητοποίηση αποτέλεσε η αυριανή υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της κοινοπραξίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ (75%) – EGIS PROJECTS SA (25%).

“Πρόκειται για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της δημόσιας οικονομίας που ξεκίνησε από το 2011 μέσα από  αμφισβητούμενες διαδικασίες του ΤΑΙΠΕΔ και συνεχίστηκε μέχρι σήμερα για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης”, τονίζεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΟΣΕΤΕΕ.

Επιπλέον, η Ομοσπονδία εκτιμά ότι με την υπογραφή της σύμβασης, το κόστος των διοδίων της Εγνατίας Οδού “από τα 3 λεπτά ανά χιλιόμετρο θα αυξηθεί σταδιακά σε περίπου 7,5 λεπτά, δηλαδή δυόμιση φορές πάνω”.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της κινητοποίησης, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *