Saturday , 27 April 2024

“Εδώ και τώρα λύσεις” για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης ζητά ο πρόεδρος εργαζομένων του ΟΑΣΘ

Της Σ. Ξανθοπούλου

“Εδώ και τώρα λύσεις για το συγκοινωνιακό έργο της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης” ζήτησε μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100 ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων Δημήτρης Τσερμενίδης.

Μετά το περιστατικό βίας που σημειώθηκε χθες το πρωί εναντίον οδηγού της γραμμής 2Κ από επιβάτες, ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ ανέφερε ότι “και παλιότερα είχαμε και μαχαιρώματα και ξυλοδαρμούς. Από εκεί και πέρα όμως, καλούμε το επιβατικό κοινό, η όποια αγανάκτηση να μη μεταφέρεται με βία σε βάρος ενός εργαζομένου που από τις 4.30 τα ξημερώματα είναι στους δρόμους για να εκτελέσει το συγκοινωνιακό έργο που καλείται να εκτελέσει ο οργανισμός σήμερα. “.

Χαρακτήρισε τραγικό το συγκοινωνιακό έργο της Θεσσαλονίκης και επεσήμανε ότι και οι οικογένειες των ίδιων των εργαζόμενων ζουν την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης.

Ο κ. Τσερμενίδης ανέφερε ότι την ερχόμενη Πέμπτη το συνδικάτο των εργαζομένων θα συναντηθεί με το δ.σ του ΟΣΕΘ για να γίνει ό,τι ειναι δυνατό, ώστε να “τρέξουν” όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να έχουμε λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ τόνισε επίσης ότι πάντα την πληρώνουν οι εργαζόμενοι “είτε για λεωφορείο που δεν έχει κλιματισμό και γίνονται αναφορές από τους επιβάτες και τιμωρείται ο οδηγός είτε γιατί το λεωφορείο είναι γεμάτο, δε σταματά στη στάση ο οδηγός και τιμωρείται ο εργαζόμενος μετά από καταγγελία. Πέρα από το κακό συγκοινωνιακό έργο λοιπόν, έχουμε και αυτά τα προβλήματα. Καλούμε τους επιβάτες να είναι κοντά στους εργαζόμενους και όλοι με μια φωνή να διεκδικήσουμε άμεσες λύσεις για το συγκοινωνιακό έργο της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης”.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Πρωτοβουλία Εργαζομένων, Φοιτητών και Συνταξιούχων σε σύσκεψη που συγκάλεσε χθες στο ΕΚΘ, αποφάσισε μια νέα κινητοποίηση το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στις 12.00μμ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *