Saturday , 27 April 2024

Ειδική διατραπεζική αργία: Λόγω του καθολικού Πάσχα τί γίνεται με τις φορολογικές υποθέσεις και τις προθεσμίες καταβολών

Αλλαγές στη λειτουργία των τραπεζών, στην καταβολή οφειλών στην εφορία αλλά και στις μισθοδοσίες χιλιάδων εργαζομένων φέρνει το Καθολικό Πάσχα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι τράπεζες θα είναι κλειστές για τέσσερις ημέρες. Θα χρειαστεί επομένως ιδιαίτερη προσοχή στις συναλλαγές σας και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά τις οφειλές, τις μισθοδοσίες και την εξόφληση δόσεων.

Οι ημερομηνίες παρατάσεων
Οι τράπεζες έχουν αποστείλει ειδοποίηση προς τους πελάτες τους ενημερώνοντας ότι «λόγω της εορτής του Πάσχα των Καθολικών, παρατείνονται μέχρι και την επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή μέχρι και τις 2 Απριλίου 2024 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών και των δόσεων ρυθμίσεων / διευκολύνσεων που λήγουν στις ημέρες ειδικής αργίας διατραπεζικών συναλλαγών –δηλαδή την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 (Μεγάλη Παρασκευή) και 1η Απριλίου 2024 (Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών)», σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ και του ΥΠΕΘΟ. Οι μεταφορές εντός της ίδιας τράπεζας θα εκτελεστούν κανονικά, αλλά με ημερομηνία αξίας την Τρίτη 2 Απριλίου. Σε ό,τι αφορά την εκτέλεση των μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τρίτη 2 Απριλίου.

Ανοικτά τα καταστήματα των τραπεζών
Τις παραπάνω ημερομηνίες τα καταστήματα των τραπεζών στην Ελλάδα θα παραμείνουν ανοιχτά, (οι συγκεκριμένες ημέρες είναι εργάσιμες για το προσωπικό), αλλά θα παρέχουν περιορισμένη εξυπηρέτηση στο συναλλακτικό κοινό, καθώς η μη λειτουργία του Συστήματος TARGET2 δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση ορισμένων διατραπεζικών συναλλαγών. Τέλος, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών θα παραμείνει κλειστό αύριο, Παρασκευή 29 Μαρτίου και τη Δευτέρα 1η Απριλίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *